Εξαμελής «πυρήνας τρομοκρατών», του οποίου η δράση συνίστατο κυρίως στη στρατολόγηση μαχητών για λογαριασμό τζιχαντιστικών οργανώσεων, εξαρθρώθηκε στην ανατολική Τυνησία, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Οι έξι ύποπτοι, ηλικίας 19 έως 51 ετών, συνελήφθησαν την Παρασκευή κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Εθνοφρουράς στην περιοχή Μοναστίρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, κατά τη διάρκεια της ανάκρισής τους, οι συλληφθέντες παραδέχτηκαν ότι ήταν σε επαφή με μέλη της ακραίας ριζοσπαστικής οργάνωσης Ισλαμικό Χαλιφάτο στη Λιβύη και ότι είχαν συμμετάσχει στη στρατολόγηση Τυνήσιων για να πάνε να πολεμήσουν στη Συρία.

Τα έξι αυτά πρόσωπα ανέφεραν επίσης ότι είχαν παρακολουθήσει πολλές φορές «στρατιωτική εκπαίδευση», με την προοπτική να προσχωρήσουν σε τζιχαντιστικές οργανώσεις στο εξωτερικό.

Οι συλληφθέντες τέθηκαν υπό κράτηση και σε βάρος τους θα ασκηθούν ποινικές διώξεις, επισημαίνει το Υπουργείο Εσωτερικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με ομάδα εργασίας του ΟΗΕ, η Τυνησία έχει έως 5.500 πολίτες της που εντάχθηκαν τα τελευταία χρόνια στις τάξεις τζιχαντιστικών οργανώσεων, αριθμός που την κατατάσσει σε μια από τις πλέον πληγείσες χώρες από το φαινόμενο της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας.

Οι τυνησιακές αρχές αναφέρουν ότι έχουν καταγράψει σχεδόν 3.000 πολίτες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης