Έξι νεκροί σε βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράκ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2018, 05:22
Έξι νεκροί σε βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράκ
Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 20 τραυματίστηκαν από βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν την Κυριακή σε διάφορες συνοικίες της Βαγδάτης.

Στη Σαντρ Σίτι, στην ανατολική Βαγδάτη, δύο πολίτες σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν σε δύο εκρήξεις, ανέφεραν ένας αξιωματικός της αστυνομίας και γιατροί.

Εκρηκτικά που είχαν τοποθετηθεί κάτω από το όχημα ενός δημοσίου λειτουργού σκότωσαν τον κάτοχό του στη συνοικία Σάχα, στο νοτιοδυτικό τμήμα της ιρακινής πρωτεύουσας, κατά τις ίδιες πηγές.

Στο βόρειο τμήμα της πρωτεύουσας, στη συνοικία Αλ Ταρμίγια, ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν σε μία επίθεση, ενώ στη συνοικία Άντεν δύο πολίτες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι έξι τραυματίστηκαν όταν εξερράγη βόμβα κοντά σε σταθμό λεωφορείων.

Επίσης, στη βόρεια Βαγδάτη, σε δύο συνοικίες, επτά πολίτες τραυματίστηκαν όταν εξερράγησαν δύο βόμβες μέσα σε δύο λεωφορεία.

Τον Δεκέμβριο του 2017, η κυβέρνηση του Ιράκ ανήγγειλε «το τέλος του πολέμου» εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), που εκδιώχθηκε από την περιφέρεια της Βαγδάτης και το σύνολο των αστικών και αγροτικών περιοχών που κατείχε στην ιρακινή επικράτεια από το 2014. Όμως, τζιχαντιστικοί πυρήνες συνεχίζουν τη δράση τους στη χώρα.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2018, 05:22