Στην εξιχνίαση μιας απίστευτης υπόθεσης απαγωγής που απασχολούσε την τοπική κοινωνία του Τζάκσονβιλ στη Φλόριντα των ΗΠΑ προχώρησαν οι αμερικανικές αρχές.

«Η κατάσταση της υγείας της φαίνεται να είναι καλή. Πρόκειται για μια κανονική 18χρονη κοπέλα» τόνισε ο σερίφης του Τζάκσονβιλ, Μάικ Γουίλιαμς.​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Όλα ξεκίνησαν το 1998 όταν η Καμίγια Μόμπλεϊ απήχθη από νοσοκομείο στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα λίγες ώρες μετά τη γέννησή της. Δράστης, σύμφωνα με τη δικογραφία της εποχής, ήταν μια γυναίκα, η οποία -ντυμένη ως νοσοκόμα- απήγαγε το μωρό από το δωμάτιο της μητέρας της. Παρά τις προσπάθειες της οικογένειάς της να την εντοπίσουν, παρέμενε άφαντη. Τελικά, η 18χρονη σήμερα Καμίγια βρέθηκε στο Γουαλτερμπόρο της Νότιας Καρολίνας. Η ταυτότητά της εξακριβώθηκε μέσα από την εξέταση DNA. 

Σύμφωνα με την αστυνομία του Τζάκσονβιλ, έχει τεθεί υπό κράτηση μια γυναίκα με την κατηγορία της απαγωγής. Πρόκειται για την 51χρονη Γκλόρια Γουίλιαμς. Όπως διαπιστώθηκε, η συλληφθείσα δεν ανέφερε ποτέ στην Καμίγια τι είχε συμβεί, κάνοντάς την να πιστεύει πως είναι η πραγματική της μητέρα.

Αριστερά: Η φωτογραφία που έφτιαξε η αστυνομία για την Καμίγια όταν ήταν βρέφος - Δεξιά: Το σκίτσο με την κατά προσέγγιση εικόνα της 18χρονης
Αριστερά: Η 51χρονη Γκλόρια Γουίλιαμς - Δεξιά: Το σκίτσο που είχε δώσει στη δημοσιότητα η αστυνομία το 1998 με τη νοσοκόμα που άρπαξε το βρέφος

«Η κατάσταση της υγείας της φαίνεται να είναι καλή. Πρόκειται για μια κανονική 18χρονη κοπέλα» τόνισε ο σερίφης του Τζάκσονβιλ, Μάικ Γουίλιαμς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

​Η Γκλόρια Γουίλιαμς θα εκδοθεί στην Φλόριντα, σύμφωνα με τις αρχές, και βρίσκεται αντιμέτωπη με ποινή ισόβιας κάθειρξης«Αυτή η νεαρή γυναίκα απήχθη όταν ήταν νεογνό και θα χρειαστεί χρόνο και βοήθεια για να το επεξεργαστεί όλο αυτό. Το έχει “εισπράξει”, όπως θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος. Η είδηση προκάλεσε συναισθηματική φόρτιση στα μέλη της βιολογικής οικογένειας της κοπέλας. Επαφίεται στην ίδια πλέον να καθορίσει τις μελλοντικές επαφές που θα έχει μαζί τους» πρόσθεσε.

«Συνομιλούμε με όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούμε για να προσπαθήσουμε να σκιαγραφήσουμε τι μπορεί να συνέβη πριν από 18 χρόνια. Πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα» ανέφερε επίσης στις δηλώσεις του ο σερίφης.

Το σπίτι στη Νότια Καρολίνα όπου ζούσε η Καμίγια

Το χαρτί αυτό ήταν το μοναδικό επίσημο στοιχείο που είχαν στην κατοχή τους οι αρχές για την Καμίγια, καθώς δεν υπήρχε καμία φωτογραφία του βρέφους

Η 18χρονη Καμίγια

Η Καμίγια ζούσε -εν αγνοία της- με διαφορετικό όνομα (Αλέξις Μανίνγκο) και έφερε πλαστά έγγραφα. Η Γκλόρια Γουίλιαμς θα εκδοθεί στην Φλόριντα, σύμφωνα με τις αρχές. Βρίσκεται αντιμέτωπη με ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, η εξιχνίαση της υπόθεσης δίνει ελπίδα σε οικογένειες που αναζητούν τα παιδιά τους τα οποία εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς σε μικρή ηλικία, αναφέροντας μεταξύ άλλων τη μικρή Μαντλίν, η οποία χάθηκε το 2007 σε ηλικία 3 ετών κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών στην Πορτογαλία.

Με πληροφορίες από Daily Mail

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης