Εξοργισμένος ο Μπαν Κι-Mουν από την εκτέλεση του Σότλοφ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014, 06:55
Εξοργισμένος ο Μπαν Κι-Mουν από την εκτέλεση του Σότλοφ
Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-μουν εξέφρασε την «οργή» του για την εκτέλεση με αποκεφαλισμό ενός ακόμη αμερικανού δημοσιογράφου από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

«Είμαστε όλοι εξοργισμένοι από τις αναφορές που έρχονται από το Ιράκ για τις τρομερές δολοφονίες αμάχων από το Ισλαμικό Κράτος, και τον προφανή αποκεφαλισμό ενός ακόμη δημοσιογράφου» είπε ο επικεφαλής του ΟΗΕ από τη Νέα Ζηλανδία όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

Υπενθυμίζεται ότι οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους δημοσιοποίησαν την Τρίτη ένα ακόμη βίντεο με την εκτέλεση δια αποκεφαλισμού του δημοσιογράφου Στίβεν Σότλοφ ενέργεια που προκάλεσε αποτροπιασμό στη Δύση.

Σε αυτό το βίντεο το οποίο οι τζιχαντιστές χαρακτηρίζουν «δεύτερο μήνυμα στην Αμερική», διακρίνεται ο Σότλοφ να είναι γονατιστός, φορώντας μια μπλούζα πορτοκαλί. Δίπλα του στέκεται ένας μασκοφόρος άνδρας ντυμένος στα μαύρα και οπλισμένος με ένα μαχαίρι που αφού καταδικάζει την επέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ιράκ φέρνει το μαχαίρι στο λαιμό του 31χρονου δημοσιογράφου. Ο Λευκός Οίκος έχει αναφέρει ότι δεν είχε ακόμα να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του βίντεο.

Διαβάστε επίσης: Αποκεφάλισαν δεύτερο Αμερικανό όμηρο
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014, 20:28

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014, 06:55