Συναγερμός σήμανε χθες σε περιοχή κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Βερολίνου. Στο σημείο βρέθηκε μία σοβιετική βόμβα 100 κιλών, που χρονολογείται από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και εξουδετερώθηκε σήμερα το απόγευμα.

Η βόμβα εξουδετερώθηκε επιτυχώς γύρω στις 13:30 τοπική ώρα (14:30 ώρα Ελλάδος) έπειτα από επιχείρηση που διήρκεσε 30 λεπτά, διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βόμβα βρέθηκε χθες σε μια περιοχή που ανήκει στην γερμανική σιδηροδρομική εταιρεία, σε απόσταση περίπου 1,5 χιλιομέτρου βόρεια του σιδηροδρομικού σταθμού.

Η επιχείρηση εξουδετέρωσης της βόμβας προκάλεσε προβλήματα για αρκετές ώρες στις σιδηροδρομικές και τις οδικές συγκοινωνίες λόγω των προληπτικών μέτρων που έλαβε η αστυνομία.

Τα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί ήρθησαν στις αρχές του απογεύματος και επετράπη ξανά η κυκλοφορία στους δρόμους που είχαν κλείσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για προληπτικούς λόγους, περισσότεροι από 800 άνθρωποι είχαν απομακρυνθεί από κατοικίες που βρίσκονται στα περίχωρα.

Περισσότερα από 60 χρόνια μετά το τέλος του πολέμου, εξακολουθούν να εντοπίζονται στο γερμανικό υπέδαφος, κυρίως όταν γίνονται έργα, βόμβες που δεν έχουν εκραγεί, απομεινάρια των εντατικών συμμαχικών εκστρατειών βομβαρδισμού της ναζιστικής Γερμανίας.

Οι αρχές υπολογίζουν σε περίπου 3.000 τον αριθμό των βομβών στο υπέδαφος του Βερολίνου.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης