Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τρίτης στη Γερμανία έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών σε σιδηροδρομικό σταθμό στο προάστιο Unterföhring του Μονάχου, όταν άνδρας αγνώστων στοιχείων άνοιξε πυρ, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου.

Ο δράστης, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει δημοσιοποιηθεί, προσπάθησε να σπρώξει έναν ή πολλούς αστυνομικούς στις ράγες την ώρα που στον σταθμό έφτανε ένας συρμός. Ακολούθησε συμπλοκή, στη διάρκεια της οποίας ο άνδρας κατάφερε να αρπάξει το όπλο μιας αστυνομικού, την οποία στη συνέχεια πυροβόλησε και τραυμάτισε «σοβαρά» στο κεφάλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία  αστυνομικός υπέστη σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, ενώ δύο πολίτες τραυματίστηκαν ελαφρά, όπως ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία. Ο δράστης έχει συλληφθεί. Η αστυνομικός δίνει μάχη για τη ζωή της, τόνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μονάχου Μάρκους ντα Γκλόρια Μάρτινς στη γερμανική τηλεόραση. Δύο άλλοι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί επίσης σοβαρά, όμως δεν κινδυνεύει η ζωή τους, σύμφωνα με τον ίδιο. Και ο δράστης είναι τραυματισμένος.

Στο σημείο βρίσκονται περισσότεροι από 100 αστυνομικοί, ελικόπτερα και μέλη ειδικών δυνάμεων.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και δεν υπάρχει κίνδυνος για τους κατοίκους, ενώ πρόσθεσε πως πιθανότατα δεν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Αστυνομία Μονάχου: Ο δράστης δεν είχε πολιτικά ούτε θρησκευτικά κίνητρα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Die Welt», το περιστατικό σημειώθηκε την ώρα που η αστυνομικός και ένας συνάδελφός της έκαναν περιπολία στον σιδηροδρομικό σταθμό.

«Πρόκειται για έναν άνδρα που έδρασε υποκινούμενος από προσωπικούς λόγους. Δεν είχε πολιτικά ούτε θρησκευτικά κίνητρα» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του ΜονάχουΑυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως ο δράστης έκλεψε το όπλο από την αστυνομικό, την πυροβόλησε και στη συνέχεια άνοιξε πυρ εναντίον όσων βρίσκονταν στο σημείο. Η εν λόγω πληροφορία μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχει επιβεβαιωθεί από την αστυνομία.

«Πρόκειται για έναν άνδρα που έδρασε υποκινούμενος από προσωπικούς λόγους. Δεν είχε πολιτικά ούτε θρησκευτικά κίνητρα» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μονάχου, Μάρκους ντα Γκλόρια.

«Ο δράστης χρησιμοποίησε το όπλο ενός αστυνομικού και προσπάθησε να σπρώξει έναν άλλο στις ράγες του τρένου την ώρα που έφτανε ένας συρμός στον σταθμό» πρόσθεσε.

Ίχνη αίματος στο σημείο όπου έπεσαν οι πυροβολισμοί

 Εκκενώθηκε ο σιδηροδρομικός σταθμός

Ελικόπτερα και μέλη ειδικών δυνάμεων βρίσκονται στο σημείο

Η ανακοίνωση της γερμανικής αστυνομίας στο Twitter: Πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε σταθμό τρένων κοντά στο Μόναχο και τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει τραυματιστεί, η περιοχή έχει αποκλειστεί

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης