Τον αποκεφαλισμό του ενός από τους δύο Iάπωνες ομήρους που κρατούσαν οι τζιχαντιστές της ISIS καταδίκασε το Τόκιο, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώσει τη γνησιότητα σχετικού βίντεο που ανήρτησαν οι τζιχαντιστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οργάνωση έδωσε στη δημοσιότητα το υλικό όπου ο δεύτερος όμηρος ενημερώνει για την εκτέλεση του πρώτου, κρατώντας μια φωτογραφία από την εκτέλεση, και εκλιπαρεί για τη δική του ζωή.

«Είδατε τη φωτογραφία του συγκρατούμενού μου που σφάζεται στη γη του Ισλαμικού Κράτους. Έχετε προειδοποιηθεί» φέρεται να δηλώνει ο όμηρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ίδιο βίντεο ο αιχμάλωτος αναφέρει πως το Χαλιφάτο αλλάζει τα αιτήματά του και δεν ζητεί πλέον λύτρα 200 εκατομμυρίων δολαρίων για την απελευθέρωσή του, αλλά την αποφυλάκιση του «Σατζίντα αλ Ρισάουι», που φέρεται να κρατείται στην Ιορδανία.

Πριν από τέσσερις ημέρες οι τζιχαντιστές είχαν δώσει στην Ιαπωνία προθεσμία 72 ωρών για την καταβολή λύτρων ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο αιχμάλωτοι. Η προθεσμία εξέπνευσε χωρίς κάποιο μήνυμα από την πλευρά της οργάνωσης μέχρι το σημερινό βίντεο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης