Νεκρός βρέθηκε χθες έξω από το σπίτι του στην πόλη Χομς της Συρίας ένας καθηγητής πυρηνικών επιστημών, στον τελευταίο από μια σειρά θανάτους εκπροσώπων της επιστημονικής κοινότητας στη Συρία.

«Ελεύθεροι σκοπευτές του καθεστώτος Assad σκότωσαν τον Abdel Karim Khalil», σχολίασε εκπρόσωπος ακτιβιστικής οργάνωσης, ο οποίος ζήτησε να μην κατανομαστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι ο θάνατος του πυρηνικού επιστήμονα σημειώθηκε στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών μεταξύ των δυνάμεων Ασφαλείας και «λιποτακτών του στρατού».

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του Ο.Η.Ε. περισσότεροι από 2.700 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τα μέσα Μαρτίου όταν και ξεκίνησαν οι μαζικές διαδηλώσεις για την εκχώρηση περισσότερων συνταγματικών δικαιωμάτων στον λαό, με την παράλληλη απομάκρυνση του προέδρου της χώρας, Bashar al-Assad. Από την πλευρά της η κυβέρνηση της Συρίας αναφέρει ότι περίπου 700 άνδρες των δυνάμεων Ασφαλείας έχουν σκοτωθεί από «λιποτάκτες» και «ανθρώπους που επιχειρούν να προκαλέσουν αποσταθεροποίηση στο εσωτερικό της χώρας».

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης