Οι αρχές στη βόρεια επαρχία Πούντλαντ εκτέλεσαν την Τρίτη, 13 μαχητές, που φέρονταν ότι διατηρούσαν σχέσεις με την Αλ Κάιντα και ανέπτυξαν ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας στην παράκτια πόλη Μποσάσο, προκειμένου να αποτρέψει επιθέσεις αντιποίνων, ανακοίνωσε στέλεχος του στρατοδικείου.

«Εκτελέσαμε 13 κρατουμένους, μεταξύ τους και μία γυναίκα», ανακοίνωσε ο Αμπντιφατάχ Χάτζι Άντεν, πρόεδρος του στρατοδικείου της επαρχίας, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Μποσάσο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όλοι τους παραδέχθηκαν την ενοχή τους ως μέλη της Αλ Σεμπάαμπ και πως εξετέλεσαν αποστολές δολοφονίας σημαινόντων ιερωμένων στην περιοχή», πρόσθεσε.

Από την πλευρά της, η ισλαμιστική οργάνωση υποστήριξε πως οι αρχές της επαρχίας δεν κρατούσαν μέλη της και πως αυτοί που στήθηκαν στο εκτελεστικό απόσπασμα ήσαν αθώοι πολίτες, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των ανταρτών για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις Σέιχ Αμπντιασίς Αμπού Μούσαμπ.

Απωθούμενοι λόγω των επιχειρήσεων ευρείας κλίμακας του στρατού από τα ορμητήριά τους στη νότια και κεντρική Σομαλία, οι ισλαμιστές αντάρτες αλ Σεμπάαμπ σταδιακά έχουν διεισδύσει στην Πούντλαντ, μία ημιαυτόνομη περιοχή που εν γένει έχει αποφύγει έως τώρα να εμπλακεί στις επαναλαμβανόμενες ισλαμιστικές εξεγέρσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά
Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης