Εκτελέστηκε σήμερα τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδας, ένας άνδρας ο οποίος είχε καταδικαστεί το 1978 για τον θάνατο ενός αξιωματικού της Αστυνομίας στη Φλόριντα των Η.Π.Α.. Ο Manuel Valle είχε καταδικαστεί το 1981 στην «εσχάτη των ποινών» για τη δολοφονία του Louis Pena. Ο 61χρονος άνδρας δέχτηκε θανατηφόρα ένεση σε ειδικό χώρο των Ομοσπονδιακών Φυλακών της Φλόριντα κοντά στην πόλη Στάρκ.

Πρόκειται για την πρώτη εκτέλεση θανατοποινίτη στη συγκεκριμένη Πολιτεία από τον Φεβρουάριο του 2010 όταν και επανήλθε ξανά η θανατική ποινή και η 70η συνολικά από το 1976 όταν και ξεκίνησαν για πρώτη φορά οι εκτελέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, οι διοικούντες τη φυλακή είχαν προχωρήσει στην αντικατάσταση ενός φαρμάκου το οποίο, μαζί με άλλα δύο, χρησιμοποιείται στο θανατηφόρο διάλυμα, ύστερα από την απόφαση ολλανδικής φαρμακευτικής εταιρείας να σταματήσει την παρασκευή του, διαμαρτυρόμενη για τη χρήση του σε εκτελέσεις θανατοποινιτών.

Τον Αύγουστο, το Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς των δικηγόρων του Manuel Valle, ότι η αντικατάσταση της εν λόγω ουσίας με υποκατάστατό της δε θα διατηρήσει σε κατάσταση αναισθησίας τον πελάτη τους, με αποτέλεσμα να υποφέρει όταν τα υπόλοιπα δύο φάρμακα θα εισέλθουν στον οργανισμό του.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης