Εκτόξευση τεσσάρων πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017, 06:53
Εκτόξευση τεσσάρων πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα
Στην εκτόξευση τεσσάρων πυραύλων, με τροχιά προς τη βορειοδυτική θαλάσσια περιοχή της Ιαπωνίας, προχώρησε σήμερα το πρωί η Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με στρατιωτικούς αξιωματούχους της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας.

Οι εκτοξεύσεις έγιναν λίγες ημέρες μετά την προειδοποίηση της Βόρειας Κορέας για αντίποινα σχετικά με τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Νότιας Κορέας-ΗΠΑ, τις οποίες η Πιονγιάνγκ θεωρεί ως προετοιμασία για πόλεμο.

Σύμφωνα με τη Σεούλ, οι πύραυλοι δεν επιβεβαιώνεται ότι είχαν χαρακτηριστικά βαλλιστικών διηπειρωτικών πυραύλων (ICBM), οι οποίοι θα μπορούσαν να απειλήσουν τις ΗΠΑ, ενώ η πτήση τους κάλυψε απόσταση 1.000 χιλιομέτρων, φτάνοντας σε ύψος 260 χλμ.

Οι ΗΠΑ δεν βλέπουν -μέχρι στιγμής- ενδείξεις ότι η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε δοκιμαστική εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου κατά την τελευταία εκτόξευση πυραύλων, σύμφωνα με δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων στο Reuters. Οι αξιωματούχοι μίλησαν ανώνυμα για την αξιολόγηση που κάνουν οι ΗΠΑ, αναφορικά με την εκτόξευση τεσσάρων πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα, που έγινε σήμερα.

Τρεις από τους πυραύλους κατέπεσαν εντός της ιαπωνικής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης

Οι πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν σήμερα από τη Βόρεια Κορέα κατέπεσαν σε απόσταση 300 χιλιομέτρων στη θαλάσσια περιοχή της βορειοδυτικής ακτής της Ιαπωνίας, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας στο Τόκιο. Τρεις από τους τέσσερις πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από τη Βόρεια Κορέα κατέπεσαν εντός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Ιαπωνίας σε απόσταση 300-350 χιλιομέτρων από τη χερσόνησο Όγκα, στη νομαρχία Ακίτα.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017, 08:53