Εκτοξεύτηκε ο πύραυλος Σογιούζ που μεταφέρει τρεις αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2016, 14:10
Εκτοξεύτηκε ο πύραυλος Σογιούζ που μεταφέρει τρεις αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
Πλήρωμα τριών ατόμων από διαφορετικές χώρες επιβαίνει σε ρωσικό πύραυλο Soyuz, ο οποίος εκτοξεύτηκε από το Καζακστάν σήμερα για ένα διήμερο ταξίδι προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, σύμφωνα με μετάδοση της τηλεόρασης της NASA.

Η Αμερικανίδα αστροναύτης της NASA Καθλίν (Κέιτ) Ρούμπινς, ο Ρώσος κοσμοναύτης Ανατόλι Ιβανίσιν και ο Ιάπωνας αστροναύτης Τακούγια Ονίσι απογειώθηκαν από το Κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ στις 04.36 π.μ. ώρα Ελλάδας σήμερα.

Οι τρεις αστροναύτες θα φτάσουν αύριο στον Σταθμό, ο οποίος βρίσκεται σε τροχιά περίπου 400 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη, για να ξεκινήσουν μια αποστολή διάρκειας τεσσάρων μηνών.

Η Ρούμπινς, ο Ιβανίσιν και ο Ονίσι θα συναντηθούν με τον αστροναύτη της NASA και διοικητή του Σταθμού Τζεφ Ουίλιαμς και δύο Ρώσους κοσμοναύτες που βρίσκονται στον Σταθμό από τον Μάρτιο.

Η χθεσινή εκτόξευση αποτελεί την πρώτη πτήση της νέας γενιάς της διαστημικής κάψουλας Σογιούζ, οι οποίες είναι αυτήν τη στιγμή οι μόνες που μπορούν να μεταφέρουν αστροναύτες και κοσμοναύτες προς και από τον Σταθμό, ένα έργο αξίας 90 δισεκατομμυρίων ευρώ (100 δισ. δολάρια), στο οποίο συμμετέχουν 15 χώρες.

Η NASA ευελπιστεί πως θα μπορέσει να επαναφέρει το 2018 τις αμερικανικές αποστολές στο διάστημα, σε κάψουλες ή οχήματα που κατασκευάζονται από την αεροναυπηγική εταιρεία Boeing και την εταιρεία Space Exploration Technologies, γνωστή ως SpaceX.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2016, 15:24