Δεκτή έκανε πριν από λίγο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών και γαμπρού του, Μπεράτ Αλμπαϋράκ, όπως ανακοίνωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν.

«Κατόπιν αξιολόγησης του προέδρου μας, το αίτημα του υπουργού Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ να παραιτηθεί έγινε δεκτό», ανέφερε η ανακοίνωση. Ο Ερντογάν «θαυμάζει τις επιτυχίες» που είχε ο γαμπρός του κατά τη διετή θητεία του στο υπουργείο, πρόσθεσε η Διεύθυνση Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αλμπαϊράκ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι παραιτείται για λόγους υγείας, μία ημέρα αφότου ο Ερντογάν διόρισε κεντρικό τραπεζίτη τον πρώην υπουργό Οικονομικών Νατζί Αγκμπάλ, στη θέση του Μουράτ Ουισάλ.

Ο εκπρόσωπος του AKP Ομέρ Τσελίκ, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του κόμματος υπό την προεδρία του Ερντογάν, σημείωσε: «Οποιαδήποτε ανακοίνωση για το θέμα αυτό θα γίνει από τον πρόεδρό μας, αν το κρίνει σκόπιμο».

Σύμφωνα με τον Τσελίκ, η παραίτηση του Αλμπαϊράκ δεν ήταν στην ατζέντα των υπό συζήτηση θεμάτων στη σημερινή συνεδρίαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θρίλερ με την παραίτηση

Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωναν με έκτακτα δελτία, την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών της Τουρκίας με βάση μια ανάρτηση του στο Instagram, στην οποία έγραφε:

«Αποφάσισα πως δεν μπορώ πλέον να συνεχίσω στην θέση μου την οποία και κατέχω για περισσότερα από πέντε χρόνια λόγω προβλημάτων υγείας. Την επόμενη περίοδο θα περάσω τον χρόνο μου με τη μητέρα, τον πατέρα, τη σύζυγο και τα παιδιά μου τα οποία έχω παραμελήσει τα τελευταία χρόνια», έγραψε.

Η είδηση της παραίτησής του, είχε συνδεθεί με την υποτίμηση που έχει υποστεί η τουρκική λίρα το τελευταίο διάστημα και ειδικά την Παρασκευή που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ έναντι του δολαρίου και του ευρώ.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, ο τέως υπουργός Οικονομικών, ανακοίνωσε ότι ο λογαριασμός του είχε χακαριστεί, και θα προέβαινε σε δηλώσεις για την παραίτησή του, οι οποίες όμως δεν έγιναν ποτέ.

Τελικά ο Ερντογάν ανακοίνωσε σήμερα ότι έκανε δεκτή την παραίτηση του γαμπρού του δίνοντας τέλος στην σύγχυση που δημιουργήθηκε γύρω από το ζήτημα αλλά και στην πολιτική καριέρα του Αλμπαϊράκ, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι θα αποχωρήσει εντελώς από τα πολιτικά δρώμενα.

Άλλες πάλι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλπαμπαιράκ έχει ακόμα θέση στην κυβέρνηση Ερντογάν, ως αντιπρόεδρος, χωρίς ωστόσο το χαρτοφυλάκιο της οικονομίας. Απομένει να δούμε τις αποφάσεις του Τούρκου προέδρου και την ανακοίνωση του ονόματος του νέου υπουργού Οικονομικών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης