Μια αμαξοστοιχία του αμερικανικού Οργανισμού Σιδηροδρόμων, Amtrak εκτροχιάστηκε και έπεσε από μια γέφυρα σε έναν κεντρικό αυτοκινητόδρομο Ι5 στην κομητεία Πιρς στην πολιτεία της Ουάσιγκτον σήμερα, προκαλώντας την κινητοποίηση των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, σύμφωνα με τον σερίφη της κομητείας Πιρς και αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Το τρένο εκτελούσε το δρομολόγιο από το Σιάτλ στο Πόρτλαντ.

Παρακολουθήστε ζωντανό ρεπορτάζ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Amtrak επιβεβαίωσε ότι ένα από τα τρένα εμπλέκεται σε ένα περιστατικό , χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. Αρκετοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί ακόμη τραυματίστηκαν,δήλωσε στο CNΝ ο σερίφης της κομητείας Πιρς όπου συνέβη το δυστύχημα.Σύμφωνα με ανακοίνωση, 77 άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.Τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα το υπουργείο Μεταφορών της Πολιτείας ανέφεραν ότι περίπου 70 άνθρωποι επέβαιναν στην αμαξοστοιχία.Τοπικός τηλεοπτικός σταθμός έκανε λόγο για τουλάχιστον τρεις νεκρούς.
 

«Έχουμε λάβει γνώση για ένα περιστατικό στο οποίο εμπλέκεται η αμαξοστοιχία 501», ανέφερε η εταιρεία με ανάρτησή της στο Twitter. «Θα προβούμε σε ενημέρωση μόλις έχουμε διαθέσιμες περαιτέρω λεπτομέρειες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέρος της αμαξοστοιχίας έπεσε στον διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο περίπου στις 07:30 (τοπική ώρα) – 17:30 (ώρα Ελλάδας), προκαλώντας αρκετούς τραυματισμούς, μετέδωσε η εφημερίδα News Tribune,χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. 

To σημείο όπου συνέβη ο εκτροχιασμός

Το υπουργείο Μεταφορών από την πλευρά του απευθύνει έκκληση τους οδηγούς να αποφύγουν τον αυτοκινητόδρομο.

Μια φωτογραφία που αναρτήθηκε στο Twitter από το υπουργείο Μεταφορών της Ουάσιγκτον δείχνει μια αμαξοστοιχία να έχει πέσει από μια γέφυρα στον αυτοκινητόδρομο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης