Τουλάχιστον 800 επιπλέον αστυνομικούς θα αναπτύξει η κυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ στα σύνορα της χώρας με την Ονδούρα και τη Γουατεμάλα, προκειμένου να ανακόψει τις ροές μεταναστών που αποπειρώνται να φθάσουν στις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της κυβέρνησης, η ανάπτυξη των επιπλέον αστυνομικών θα αρχίσει σήμερα στο σημείο διέλευσης Λα Ατσαδούρα, στα σύνορα με τη Γουατεμάλα, κοντά στις ακτές της χώρας στον Ειρηνικό Ωκεανό, από όπου έχουν αποπειραθεί σε αρκετές περιπτώσεις να περάσουν μετανάστες από το Σαλβαδόρ που είχαν σχηματίσει καραβάνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, μαζί με τη δύναμη της αστυνομίας στην περιοχή θα σταλούν επιπλέον 350 στελέχη των υπηρεσιών μετανάστευσης, με καθήκον να ελέγχουν τα έγγραφα ταυτότητας και τα ταξιδιωτικά έγγραφα μεταναστών που θέλουν να περάσουν.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού Μαρσέλο Εμπράρδ δήλωσε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, έπειτα από συνομιλίες στις ΗΠΑ, ότι καταγράφεται σημαντική μείωση των μεταναστευτικών ροών προς την αμερικανική επικράτεια μέσω του μεξικανικού εδάφους, ειδικά από τα κράτη της κεντρικής Αμερικής, διαβεβαιώνοντας ότι η τάση θα συνεχιστεί.

Ο νέος πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ Ναγίμπ Μπουκέλε συμφώνησε με τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Κέβιν ΜακΑλίναν στα τέλη Αυγούστου να υπάρξει στενότερη διμερής συνεργασία στα ζητήματα της μετανάστευσης και της ασφάλειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης