Είκοσι δύο άνθρωποι που κατηγορούνται πως είναι πληρωμένοι δολοφόνοι, οι μισοί εκ των οποίων αστυνομικοί εν ενεργεία, συνελήφθησαν χθες Δευτέρα στο Ελ Σαλβαδόρ, ανακοίνωσε η εισαγγελία.

Οι συλληφθέντες «συμμετείχαν» σε «δολοφονίες κατά παραγγελία», ιδίως εντός των ορίων ξεκαθαρισμάτων λογαριασμών μεταξύ μελών εγκληματικών συμμοριών, των λεγόμενων μάρας, οι οποίες σπέρνουν τον τρόμο στο Ελ Σαλβαδόρ και είναι επίσης παρούσες στην Ονδούρα και στη Γουατεμάλα, τόνισε ο διευθυντής της μονάδας καταπολέμησης της διαφθοράς και της ατιμωρησίας της γενικής εισαγγελίας, ο Χερμάν Αριάσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα στους προφυλακισθέντες υπόπτους συγκαταλέγονται 11 στελέχη της εθνικής αστυνομίας «εν ενεργεία», διευκρίνισε ο ίδιος.

Οι 22 ύποπτοι κατηγορούνται πως ενέχονται σε τουλάχιστον 48 δολοφονίες, που διαπράχθηκαν το 2016 και το 2017. Οι δολοφόνοι, με την κάλυψη «των στολών της αστυνομίας και των ενόπλων δυνάμεων, παρίσταναν πως διενεργούσαν έρευνες για να μπαίνουν στα σπίτια των θυμάτων τους», εξήγησε ο Αριάσα.

Ο δικαστικός διαβεβαίωσε ότι οι έρευνες που διενεργήθηκαν επέτρεψαν να συγκεντρωθούν «αδιάσειστες» αποδείξεις και «μαρτυρικές καταθέσεις» που τεκμηριώνουν τις κατηγορίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης