«Η μεταβίβαση της κυριότητας των οχημάτων με αγορά, πώληση ή δωρεά μεταξύ Κουβανών που ζουν στο νησί και αλλοδαπών που είναι μόνιμοι ή προσωρινοί κάτοικοι» τροποποιείται ύστερα από τη δημοσιοποίηση των νέων κανονισμών στον δικτυακό τόπο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (www.gacetaoficial.cu) στην Κούβα.

Ειδικότερα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Α) Μόνο οι Κουβανοί που έχουν άδεια από την κυβέρνηση, καθώς και οι αλλοδαποί κάτοικοι της χώρας μπορούν να εισάγουν αυτοκίνητα, ενώ όλοι οι υπόλοιποι περιορίζονται σε αυτοκίνητα που ήδη υπάρχουν στο νησί.

Β) Οι αλλοδαποί μόνιμοι κάτοικοι υπόκεινται στο ίδιο καθεστώς, αλλά οι προσωρινά διαμένοντες μπορούν να αγοράσουν μέχρι δύο οχήματα στη διάρκεια της παραμονής τους.

Να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι του νησιού της Καραϊβικής δεν είχαν δικαίωμα να αγοράζουν ή να πωλούν παρά μόνον οχήματα που είχαν ταξινομηθεί στο νησί πριν από την Επανάσταση του 1959.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γ) Όσοι επαγγελματίες κατάφεραν να αγοράσουν σοβιετικά αυτοκίνητα μέχρι το έτος 1990, στο πλαίσιο της εργασίας τους, έχουν πλέον τη δυνατότητα να τα πουλήσουν σε οποιονδήποτε Κουβανό ή αλλοδαπό.

Δ) Οι περίπου 38.000 Κουβανοί που μεταναστεύουν κάθε χρόνο από το νησί θα μπορούν επίσης να πωλούν ή να μεταβιβάζουν τα οχήματά τους. Το μέτρο αφορά και στους περίπου 2 εκατ. Κουβανούς οι οποίοι έχουν μεταναστεύσει μέχρι στιγμής.

Η αγορά και η πώληση οχημάτων αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά μέτρα των περίπου 300 μεταρρυθμίσεων που εγκρίθηκαν τον περασμένο Απρίλιο από ένα ιστορικό συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας (PCC).

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας
.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης