«Εκστασιασμένος» δήλωσε ο 58χρονος Σον Χόντγκσον μετά την οριστική απόφαση του εφετείου να του δώσει πίσω την ελευθερία του, την οποία στερήθηκε επί 27 χρόνια, όταν καταδικάστηκε για ένα φόνο που δε διέπραξε ποτέ.

Ο 58χρονος στάθηκε στα σκαλιά του δικαστηρίου στο Λονδίνο που επανεξέτασε την υπόθεσή του και με τον αδερφό του στο πλάι του είπε εμφανώς συγκινημένος, ότι το όνειρο που είχε εδώ και πάρα πολύ καιρό έγινε επιτέλους πραγματικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπόθεση του Σον αναθεωρήθηκε, επειδή βρέθηκαν νέα στοιχεία με τη μέθοδο εξέτασης DNA, τα οποία απέδειξαν ότι το γενετικό υλικό του 58χρονου δεν ταιριάζει με το αντίστοιχο που συλλέχτηκε στο αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο βρέθηκε στραγγαλισμένη το Δεκέμβριο του 1979 η 22χρονη σερβιτόρα Τερέσα ντε Σιμόνε.

Η Βασιλική Εισαγγελική Αρχή της Μ. Βρετανίας αναθεωρεί πολλές παρόμοιες περιπτώσεις δολοφονιών, εφόσον τα αποτελέσματα των εξετάσεων σε δείγματα DNA που συλλέχτηκαν στους τόπους των εγκλημάτων υποδεικνύουν πως έχει γίνει λάθος στην αρχική εκδίκαση των υποθέσεων.

Διαβάστε επίσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αθώος μετά από 27 χρόνια, 13 Μαρτίου 2009, 05:57

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης