Ελεύθερος με εγγύηση αφέθηκε χθες ο πρώην αντιπρόεδρος της FIFA Τζακ Γουόρνερ, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για δωροδοκία στο πλαίσιο του μεγάλου σκανδάλου διαφθοράς που ξέσπασε αυτήν την εβδομάδα κατά υψηλόβαθμων αξιωματούχων του κόσμου του ποδοσφαίρου.

Μετά την καταβολή της εγγύησης βγήκε από την φυλακή στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο στην οποία κρατείτο με ασθενοφόρο, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γουόρνερ βρίσκεται μεταξύ εννέα αξιωματούχων της FIFA και πέντε στελεχών οι οποίοι κατηγορούνται από την δικαιοσύνη των ΗΠΑ για ένα κύκλωμα διαφθοράς από το οποίο είχαν περάσει περισσότερα από 150 εκατομμύρια δολάρια σε δωροδοκίες.

Ο Γουόρνερ, ο οποίος ήταν κάποτε ένας από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στην FIFA, παραδόθηκε την Τετάρτη στις αρχές έπειτα από αίτημα των ΗΠΑ για την έκδοσή του.

Οι εισαγγελείς τον κατηγορούν για δωροδοκία ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων από την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής για να αναλάβει η χώρα αυτή την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γουόρνερ, στον οποίο απαγγέλθηκαν 12 κατηγορίες μεταξύ των οποίων για εκβιασμό και δωροδοκία, δήλωσε την Τετάρτη αθώος και επισήμανε ότι έχει εγκαταλείψει τις δραστηριότητές του όσον αφορά το ποδόσφαιρο εδώ και 4 χρόνια.

Διαβάστε επίσης:
Ο Έλληνας της FIFA στα δίχτυα του FBI, Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015, 20:59

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης