Το δικαστήριο Μεσάνσκι της Μόσχας ήρε σήμερα την απαγόρευση εξόδου από την χώρα που είχε επιβληθεί στον διάσημο Ρώσο σκηνοθέτη Κιρίλ Σερεμπρένικοφ, αλλά και σε συνεργάτες του, που είχαν κατηγορηθεί για υπεξαίρεση μεγάλων χρηματικών ποσών που προέρχονταν από κρατικές επιχορηγήσεις.

Το δικαστήριο αποφάσισε επίσης να παραδώσει εκ νέου στην εισαγγελία τον φάκελο της υπόθεσης που έγινε γνωστή ως η υπόθεση του «εβδόμου στούντιο» για περαιτέρω διερεύνηση, ώστε να εξαλειφθούν παρατυπίες που περιείχε το κατηγορητήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόφαση να επιστραφεί η υπόθεση για περαιτέρω διερεύνηση στην εισαγγελία ελήφθη από το δικαστήριο μετά το συνολικό πόρισμα πραγματογνωμοσύνης το οποίο αξιολογήθηκε από την υπεράσπιση ως «κατάρρευση των θέσεων της κατηγορούσας αρχής». Τόσο οι κατηγορούμενοι όσο και οι συνήγοροι υπεράσπισης τάχθηκαν υπέρ της επιστροφής της υπόθεσης στην εισαγγελία για περαιτέρω διερεύνηση, υποστηρίζοντας την αθωότητα τους. Ο δημόσιος κατήγορος εξέφρασε την αντίθεση του στην απόφαση του δικαστηρίου επικαλούμενος απουσία επιχειρημάτων.

Η δικαστής Ακουράτοβα ωστόσο υποστηρίζοντας την απόφαση της υπέδειξε ότι στην δικογραφία δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι κατηγορούμενοι υπερτιμολόγησαν το κόστος των παραστάσεων που ανέβαζαν. Κατά την άποψη του δικαστηρίου στη δικογραφία υπάρχουν ουσιαστικές αντιφάσεις οι οποίες δεν μπορούν να επιλυθούν δικαστικά.

Ο Κιρίλ Σερμεπρένικοφ και οι συγκατηγορούμενοι μετά την λήξη του δικαστηρίου δεν προέβησαν σε δηλώσεις, όπως δεν προέβησαν σε δηλώσεις και οι εκπρόσωποι της εισαγγελίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο παγκοσμίως γνωστός Ρώσος σκηνοθέτης Κιρίλ Σερμπρένικοφ και καλλιτεχνικός διευθυντής της πρωτοποριακής θεατρικής σκηνής «Γκόγκολ-Τσεντρ», δημιουργός του μπαλέτου «Νουρέγιεφ» που ανέβηκε στο θέατρο Μπαλσόι, αλλά χωρίς να έχει τη δυνατότητα ο ίδιος να παραστεί στο δικό του έργο καθώς ήταν σε κατ’ οίκον περιορισμό, είχε παραπεμφθεί στην δικαιοσύνη με την κατηγορία ότι υπεξαίρεσε το ποσό των 68 εκατομμυρίων ρουβλίων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης