Ελεύθερος Νορβηγός Νεοναζί στη Γαλλία

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013, 05:28
Ελεύθερος Νορβηγός Νεοναζί στη Γαλλία
Ένας Νορβηγός νεοναζί, ο οποίος συνελήφθη από τις γαλλικές αρχές με τις υποψίες ότι σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση, αφέθηκε την Πέμπτη ελεύθερος, αφού η αστυνομία δεν κατάφερε να συλλέξει αρκετά αποδεικτικά στοιχεία για την υπόθεση, αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Κρίστιαν Βικέρνες, συνελήφθη την Τρίτη στο σπίτι του στην περιοχή Κόρεζ.

Ενώ το υπουργείο Εσωτερικών ισχυριζόταν αρχικά ότι ο άνδρας «θεωρείτο ικανός να διεξάγει μιας μεγάλης κλίμακας τρομοκρατική επίθεση», ο υπουργός Εσωτερικών, Μανουέλ Βαλς, παραδέχτηκε αργότερα ότι «δεν γνώριζαν ούτε τον στόχο ούτε την τοποθεσία». Η γυναίκα του Βικέρνες, η οποία συνελήφθη και αυτή αλλά αφέθηκε την Τετάρτη ελεύθερη, είχε πρόσφατα προβεί στην αγορά τεσσάρων όπλων, λόγος εν μέρει για τον οποίο οι αρχές συνέλαβαν το ζευγάρι.

Προκειμένου να υποστηρίξουν το επιχείρημά τους ότι 40χρονος αποτελεί κίνδυνο για το κράτος και τους πολίτες, οι αστυνομικές αρχές επεσήμαναν το γεγονός ότι ο Βικέρνες βρισκόταν μεταξύ των ανθρώπων οι οποίοι έλαβαν, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το μανιφέστο του Νορβηγού τρομοκράτη, Άντερς Μπρέιβικ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το θάνατο 77 ανθρώπων.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013, 05:28