Ελεύθερος αφέθηκε μετά από την παράνομη τριετή φυλάκισή του σε φυλακή του Ισραήλ ο διεθνής Παλαιστίνιος ποδοσφαιριστής, Μαχμούντ Αλ Σαρσάκ.

Ο 25χρονος άσος, ο οποίος κρατούνταν για τρία χρόνια χωρίς καν να έχει δικαστεί, καθώς σύμφωνα με τους Ισραηλινούς είχε συμμετοχή στην ισλαμική Τζιχάντ, έτυχε αποθεωτικής υποδοχής στη Γάζα, που τον καλωσόρισε ως… ήρωα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ευχαριστώ τον Θεό κι όλους τους αθλητές του κόσμου» δήλωσε ο Αλ Σαρσάκ την ώρα που μέλη της Τζιχάντ έριχναν ριπές αυτόματων όπλων στον… ουρανό της Γάζας.

Σε ανακοίνωσή της η Τζιχάντ έκανε λόγο για μια νίκη της «βούλησης και της αποφασιστικότητας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ισραηλινοί είχαν συλλάβει τον Αλ Σαρσάκ το 2009 όταν πήγε να παίξει σε αγώνα στη Δυτική Όχθη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανακοίνωσαν οι παλαιστινιακές αρχές, ο 25χρονος ποδοσφαιριστής κατά τη διάρκεια της παράνομης φυλάκισής του έκανε απεργία πείνας για τέσσερις μήνες.

Άξιο αναφοράς είναι επίσης το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι από τον χώρο του ποδοσφαίρου, όπως ο Ερικ Καντονά υπέγραψαν μια επιστολή συμπαράστασης στον Παλαιστίνιο ποδοσφαιριστή, καθώς κι ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ είχε ζητήσει από τις ισραηλινές αρχές να συνδράμουν για την απελευθέρωσή του.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης