Το δικαστήριο της Νέας Υόρκης ήρε τον κατ’ οίκον περιορισμό του Ντομινίκ Στρος-Καν και διέταξε την επιστροφή της χρηματικής εγγύησης. Ο Γάλλος πολιτικός αποχώρησε διά της συζύγου του, Αν Σινκλέρ, και αναμένεται να διαβεί ξανά το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου στις 18 Ιουλίου, οπότε προφανώς θα τεθεί ζήτημα, ενδεχομένως και ακύρωσης του κατηγορητηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας της Νέας Υόρκης συμφώνησε να αφεθεί ελεύθερος υπό όρους ο Ντομινίκ Στρος-Καν, ενάμισι μήνα αφότου τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό κατηγορούμενος για σεξουαλική επίθεση σε βάρος της υπαλλήλου του ξενοδοχείου Sofitel.

Ο δικαστής Μάικλ Όμπας δέχτηκε την πρόταση να επιστραφεί στον Στρος-Καν η εγγύηση των 6 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε καταβάλει, ωστόσο οι κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί δεν κατέπεσαν αφού, όπως είπε, «η υπόθεση δεν κλείνει».

Το δικαστήριο ζήτησε επίσης να κρατηθούν τα ταξιδιωτικά έγγραφα του Στρος-Καν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο Στρος-Καν θεάθηκε να βγαίνει από το δικαστήριο χαμογελαστός, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Αν Σενκλέρ.

Τα «κενά» στο κατηγορητήριο

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The New York Times», το κατηγορητήριο εις βάρος του κ. Strauss-Kahn κρέμεται από μια κλωστή, καθώς η δικαστική έρευνα αποκάλυψε μεγάλα κενά στην επιχειρηματολογία της καμαριέρας που τον κατηγορεί για σεξουαλική παρενόχληση.

Η εφημερίδα ανέφερε, μάλιστα, ότι οι κατηγορίες «πέφτουν» γιατί διαπιστώθηκε ότι 24 ώρες αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο η γυναίκα μίλησε τηλεφωνικά με έναν έμπορο ναρκωτικών και αναφέρθηκε στο οικονομικό όφελος που θα είχε από την υπόθεση.

Κατά τη διενέργεια οικονομικών ελέγχων, εντοπίστηκαν πολλαπλές καταθέσεις, συνολικού ύψους 100.000 δολαρίων, οι οποίες είχαν γίνει κατά καιρούς στον τραπεζικό λογαριασμό της καμαριέρας.
Μολονότι η ιατροδικαστική έρευνα βρήκε ξεκάθαρα στοιχεία σεξουαλικής επίθεσης ανάμεσα στον κ. Στρος Καν και τη γυναίκα, οι εισαγγελικές αρχές δεν πιστεύουν πλέον και πολύ στα λεγόμενα της μηνύτριας, σε ό,τι αφορά κυρίως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό.

Η απάντηση του δικηγόρου

Ο δικηγόρος της καμαριέρας υποστήριξε ότι «δεν έχει αλλάξει τίποτα», όσον αφορά τα γεγονότα, μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «New York Times» που ανέφερε ότι η κατάθεση της γυναίκας «κατέρρευσε» επειδή αποκαλύφθηκε ότι διατηρούσε σχέσεις με έναν έμπορο ναρκωτικών.

Σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε ο δικηγόρος Κένεθ Τόμσον στην εφημερίδα, δεν διαψεύδει μεν το δημοσίευμα αλλά επισημαίνει ότι «τίποτα δεν αλλάζει το σημαντικό γεγονός ότι ο Ντομινίκ Στρος-Καν επιτέθηκε βίαια σε μια καμαριέρα του ξενοδοχείου Sofitel.

Διαβάστε επίσης:

Οι υποκλοπές σώζουν τον Στρος-Καν

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης