Ένα ελικόπτερο της αστυνομίας συνετρίβη την Παρασκευή το βράδυ σε παμπ της Γλασκώβης στη Σκωτία, προκαλώντας τον τραυματισμό 32 ανθρώπων, επισημαίνεται σε δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Mirror».

Την ίδια στιγμή το BBC News, επικαλούμενο δηλώσεις του Τζιμ Μέρφι, μέλος του βρετανικού Κοινοβουλίου, μετέδωσε ότι υπήρχε «ένας σωρός ανθρώπων», οι οποίοι προσπαθούσαν απεγνωσμένα να εξέλθουν από την παμπ. Τα πυροσβεστικά συνεργεία κατέφθασαν άμεσα στην περιοχή, ενώ πλήθος ασθενοφόρων έσπευσαν στο σημείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το ελικόπτερο EC135 T2, με τριμελές πλήρωμα που αποτελούνταν από δύο αστυνομικούς και τον πιλότο, συνετρίβη στην οροφή μιας παμπ στην οδο Stockwell στις 12:25 (ώρα Ελλάδας)», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο οποίος εξέφρασε τον φόβο του πως το πλήρωμα του ελικοπτέρου είναι νεκρό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεδομένης της σοβαρότητας του περιστατικού, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο ανθρώπινων απωλειών» δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Άλεξ Σάλμοντ καθώς σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στην παμπ που φέρει την ονομασία Clutha Vaults και βρίσκεται στον δρόμο Στόκγουελ, βρίσκονταν εκείνη την ώρα περίπου 120 άνθρωποι.

Με μήνυμα μέσω twitter εξέφρασε τη θλίψη του για το γεγονός ο Ντέιβιντ Κάμερον: «Οι σκέψεις μου είναι με όσους βρίσκονταν στο σημείο της συντριβή του ελικοπτέρου στη Γλασκώβη, και με τις ομάδες διάσωσης που εργάζονται εκεί απόψε».

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα αίτια της συντριβής, ούτε για ανθρώπινες απώλειες ωστόσο εκφράζονται σοβαροί φόβοι για τη ζωή των τριών επιβατών του ελικοπτέρου.

Ένας άνθρωπος από το προσωπικό του μαγαζιού ερωτήθηκε κατά την αποχώρηση του για το πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση από τη συντριβή, δίνοντας μονολεκτική απάντηση: «πολύ…».


«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι υπάρχουν αρκετά θύματα ωστόσο είναι πολύ νωρίς στην παρούσα φάση να δώσω περαιτέρω πληροφορίες», δήλωσε η υπαρχηγός της αστυνομίας, Ρόουζ Φιτζπάτρικ.

Είπε επίσης ότι τα συνεργεία διάσωσης κάνουν προσπάθειες να απεγκλωβίσουν τα άτομα που είναι ακόμα παγιδευμένα εντός του κτιρίου. Ένας υπάλληλος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης δήλωσε ότι βρισκόταν σε επαφή με ανθρώπους που βρίσκονταν κάτω από τα συντρίμμια της οροφής της παμπ. 

«Είναι σαφές ότι η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη», δήλωσε η Φιτζπάτρικ.

Το τηλεοπτικό δίκτυο BBC μετάδωσε ότι οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε δύο ξεχωριστά νοσοκομεία, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό η σοβαρότητα των τραυματισμών.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης