Μια διαμάχη συμμοριών εξελίχθηκε σε θρίλερ, με ανταλλαγή πυροβολισμών, δύο νεκρούς και μια πιθανή κατάσταση ομηρίας που είχε τραγική κατάληξη παρά τις πολύωρες διαπραγματεύσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ο δράστης φέρεται να αυτοπυροβολήθηκε λίγο μετά την έξοδο από το κτήριο του εργοστασίου τριών «ομήρων», οι οποίοι επιβιβάστηκαν σε περιπολικό της αστυνομίαςΤο αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στο Σίδνεϊ,στη βιομηχανική περιοχή του Heald Road στο προάστιο του Ingleburn. Όλα ξεκίνησαν όταν στο κέντρο της ασφάλειας έγιναν καταγγελίες για πυροβολισμούς στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πρώτοι αστυνομικοί που κατέφτασαν στον εργοστασιακό χώρο, εντόπισαν το πτώμα ενός 43χρονου άντρα και δύο τραυματίες, όλοι από πυροβόλο όπλο. Αμέσως κατέφτασαν οι ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας καθώς και διαπραγματευτές, ενώ η περιοχή εκκενώθηκε και αποκλείστηκε.

Ακολούθησαν έξι ώρες αγωνίας με τους ειδικούς διαπραγματευτές να προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τον ένοπλο και να τον πείσουν να παραδοθεί ενώ η αγωνία κορυφώθηκε όταν επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι πως στο κτήριο υπήρχαν και άλλοι εργαζόμενοι.

Η αστυνομία κατάφερε να απεγκλωβίσει τρία άτομα, χωρίς να είναι γνωστό αν επρόκειτο για κατάσταση ομηρίας ή εάν οι εργαζόμενοι απλώς κρυβόντουσαν από τον ένοπλο εισβολέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Βίας της Αστυνομίας, ερευνώντας το κτήριο, εντόπισε εντός του κτηρίου τη σωρό ενός άντρα και δίπλα του ένα μακρύκανο όπλο. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά επρόκειτο για τον δράστη της αιματηρής επίθεσης, ο οποίος φέρεται να αυτοκτόνησε.

Οι τραυματίες, ο ένας στο πόδι και ο άλλος στον ώμο, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Liverpool στο Σίδνεϊ και οι γιατροί ανακοίνωσαν πως η κατάσταση τους είναι σταθερή.

Η αστυνομία δε θεωρεί πως κίνητρο ήταν η τρομοκρατία ενώ οι τελευταίες πληροφορίες που μετέδωσε το BBC αναφέρουν πως η συμπλοκή οφείλεται σε διαμάχη μεταξύ συμμοριών μοτοσικλετιστών. 

Ένας άλλος άνδρας είχε συλληφθεί λίγο νωρίτερα, αλλά η αστυνομία είχε διευκρινίσει ότι αυτός κατηγορείται για «παρεμπόδιση» της έρευνας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης