Έλληνες κατάσκοποι στα χέρια της ΜΙΤ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011, 12:13
Έλληνες κατάσκοποι στα χέρια της ΜΙΤ

Δίκτυο κατασκοπείας στην Τουρκία, που διοχέτευε στρατιωτικές πληροφορίες, με συνδέσμους έναν Έλληνα πολίτη και στελέχη του Ιδρύματος Επιστημονικών και Τεχνολογικών Ερευνών Τουρκίας (TUBITAK), είχε εξαρθρώσει πριν από δύο χρόνια η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών (ΜΙΤ), σύμφωνα με δημοσίευμα της Σαμπάχ.

Ο Έλληνας πολίτης εργαζόταν σε τράπεζα ελληνικών κεφαλαίων, ενώ του αποδίδεται ότι στρατολόγησε και τη σύζυγό του, η οποία είναι μεταξύ των προσώπων που ανακρίθηκαν για την υπόθεση από την εισαγγελία στην Τουρκία.

Κατά το δημοσίευμα που επικαλείται την εισαγγελία, «το ζεύγος μάθαινε τις εργασίες και τα έργα των οργανισμών που καταρτίζουν εθνικά στρατιωτικά σχέδια, όπως οι TUBITAK, ASELSAN και HAVELSAN σε ολοκληρωμένη μορφή ή στο στάδιο έρευνας και τα διοχέτευαν στους Έλληνες. Τα στοιχεία και τα ντοκουμέντα που διέρρεαν σχετίζονταν κυρίως με τη στρατιωτική κατάσταση στο Αιγαίο».

Η εφημερίδα αναφέρει, επίσης, ότι οι πληροφορίες μεταφέρονταν αρχικά από άτομα που εργάζονταν στο TUBITAK και κατόπιν σε Τούρκο πλοίαρχο, ο οποίος φέρεται σύμφωνα με το δημοσίευμα να είναι ο επικεφαλής του δικτύου που παρέδιδε τα στοιχεία στον Έλληνα.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011, 12:13