Μετά τον ομογενή αρχιτέκτονα Νώντα Κατσαλίδη, ο οποίος πήρε έγκριση να κατασκευάσει τον ουρανοξύστη Australia 108 στη Μελβούρνη, που, όταν θα ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια, θα έχει 108 ορόφους, ύψος 388 μέτρα και θα είναι ο υψηλότερος ουρανοξύστης της Αυστραλίας και του νοτίου ημισφαιρίου, άλλος ένας Έλληνας φιλοδοξεί να κατασκευάσει ένα ακόμα ψηλότερο κτήριο, επίσης στο κέντρο της Μελβούρνης!

Είναι ο Χάρης Σταμούλης, επικεφαλής της εταιρείας «Stamoulis Group», ο οποίος έχει τη φιλοδοξία να κτίσει έναν ουρανοξύστη 404 μέτρων στο Κόλινς Στριτ, στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αυστραλιανού Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα σχέδια του νέου προτεινόμενου πύργου δεν έχουν κατατεθεί ακόμα στο Υπουργείο Χωροταξίας, αλλά ήδη ο δήμαρχος Μελβούρνης Ρόμπερτ Ντόιλ εκφράζει αντιρρήσεις, διότι – όπως υποστηρίζει – ο ουρανοξύστης αυτός «θα ρίξει τη σκιά του στις όχθες του ποταμού Γιάρα και στην περιοχή Σάουθμπανκ».

Όσον αφορά στον ουρανοξύστη που προτίθεται να κτίσει ο κ. Σταμούλης, ο αρμόδιος υπουργός Πολεοδομίας Μάθιου Γκράι έσπευσε να διευκρινίσει πως «πρόκειται απλώς για πρόταση. Μια πρόταση που θα συζητηθεί και θα ζητηθεί και η άποψη του κοινού, πριν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση».

Υπενθυμίζεται πως το ψηλότερο κτήριο της Μελβούρνης (και του νοτίου ημισφαιρίου) έως σήμερα είναι ο πύργος «Εύρηκα»(Eureka Τower) που σχεδίασε ο Νώντας Κατσαλίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Ο Έλληνας που κάνει «λυόμενους» ουρανοξύστες, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 28 Απριλίου 2013, 11:42

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης