Ελληνικής καταγωγής είναι ο Αυστραλός υπουργός Μετανάστευσης, Άλεξ Τζοτζ Χοκ, ο άνθρωπος που θα αποφασίσει για τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Από την πλευρά της μητέρας του, έχει καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη και, δηλώνει υπερήφανος για την οικογένειά της, καθώς και φανατικός λάτρης της ελληνικής κουζίνας.    

Ο υπουργός Άλεξ Τζορτζ Χοκ είναι αυτός που θα αποφασίσει εάν θα ανάψει το πράσινο φως για να διεκδικήσει ο Σέρβος τενίστας τον 10ο τίτλο του στο ΟΡΕΝ της Αυστραλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκλεγμένος με το Φιλελεύθερο Κόμμα και ενορχηστρωτής της δεξιάς στροφής του, ο Αυστραλός υπουργός έχει στραμμένα όλα τα βλέμματα πάνω του. 

Μία από τις ελάχιστες ελληνικές λέξεις που γνωρίζει είναι η λέξη «γιαγιά», καθώς όταν σε ηλικία δέκα ετών  έχασε τη μητέρα του από καρκίνο, ήταν γι’ αυτόν κάτι σαν δεύτερη μητέρα.

«Έφτιαχνε υπέροχους κεφτέδες και κουλουράκια. Ό,τι έκανε το έκανε με αγάπη. Δεν θα βρω καλύτερο φαγητό από αυτό», έχει δηλώσει σε συνέντευξή του στην ομογενειακή ιστοσελίδα «Νέος Κόσμος».   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Άλεξ Τζορτζ Χοκ διατηρεί άριστες σχέσεις με την ελληνική ομογένεια της Αυστραλίας. Στενοχωριέται που δεν μιλάει ελληνικά, αλλά δεν κρύβει την επιθυμία του να επισκεφτεί τη γη των προγόνων του μαζί με την οικογένειά του. 

Σε πολιτικό επίπεδο έχει πάγιες απόψεις για την προστασία των συνόρων. Μάλιστα, επί των ημερών του έχουν απορριφθεί ή αναιρεθεί εκατοντάδες αιτήσεις για βίζα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης