Τη θερμότερη ημέρα των τελευταίων 30 ετών έζησαν χθες οι Μοσχοβίτες.

Λόγω του παρατεταμένου καύσωνα και της υγρασίας έχουν καταστραφεί σοδειές δημητριακών στη Ρωσική Ομοσπονδία, εμβαδού, περίπου ίσου με την Πορτογαλία, όπως πιστοποίησε το Μετεωρολογικό κέντρο «Fobos» και το υπουργείο της Γεωργίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μέση τελική θερμοκρασία στη Μόσχα άγγιξε, σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της πρωτεύουσας, τους 37-38 βαθμούς Κελσίου, για πρώτη φορά μετά από το 1981. Xαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο ζωολογικός κήπος της Μόσχας, όπου οι πολικές αρκούδες που φιλοξενούνται, μη αντέχοντας την αφόρητη ζέστη, βούτηξαν στα νερά μιας τεχνητής λίμνης… για να βρούν λίγη δροσιά.

Η «Γκρινπίς Ρωσίας» σημείωσε με ανακοινωθέν της ότι η εξέλιξη είναι «ένας αδιάψευστος μάρτυρας της υπερθέρμανσης του πλανήτη μας». Η μετεωρολογική πρόβλεψη για τη Μόσχα είναι ότι «η υψηλή θερμοκρασία θα παραταθεί για μερικές, ακόμα, ημέρες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι πιθανόν, την Κυριακή, να καταρριφθεί για όλη την Μόσχα η «ιστορική» θερμοκρασία των 36,6 βαθμών Κελσίου, η οποία καταγράφηκε στη διάρκεια του 1936, όπως προβλέφθηκε σήμερα από το «Fobos» και μεταδόθηκε από τα κρατικά ΜΜΕ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης