Αρνείται ο Ελον Μασκ ότι έλαβε χρηματοδότηση από το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας για τη βοήθεια των δορυφόρων Starlink της SpaceX στην Ουκρανία.

Η ανάρτηση αυτή έγινε μία ημέρα μετά τις αναφορές ότι το Πεντάγωνο εξετάζει το ενδεχόμενο καταβολής πληρωμής για τις υπηρεσίες του δορυφορικού δικτύου Starlink, της εταιρείας του Έλον Μασκ, στην Ουκρανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η SpaceX έχει απώλεια εσόδων περίπου 20 εκατομμυρίων δολαρίων (20,29 εκατομμυρίων ευρώ) τον μήνα από την προσφορά υπηρεσιών, αλλά και τα οικονομικά κόστη που σχετίζονται με μέτρα ασφάλειας για την αποτροπή κυβερνοεπιθέσεων. “Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε (αναστεναγμός)”, έγραψε ο Μασκ στο Twitter.

«Δεν υπάρχουν χρήματα από το υπουργείο Άμυνας, αλλά αρκετές άλλες χώρες, οργανισμοί, αλλά και ιδιώτες πληρώνουν για τη συνέχιση της προσφοράς των υπηρεσιών από 11.000 ως 25.000 τερματικά», όπως ανέφερε σχετικά ο Μασκ.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ο Μασκ ανέφερε ότι η εταιρία έχει δαπανήσει περίπου 80 εκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να είναι διαθέσιμη η υποστήριξή της στο δίκτυο παροχής των δορυφορικών υπηρεσιών.

Το Politico ανέφερε τη Δευτέρα, ότι το αμερικανικό Πεντάγωνο εξετάζει το ενδεχόμενο να πληρώσει για την παροχή των δορυφορικών υπηρεσιών προς την Ουκρανία, επικαλούμενο δύο Αμερικανούς αξιωματούχους που εμπλέκονται στις συζητήσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης