Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν δήλωσε σήμερα ότι η επικείμενη τρίτη συνάντηση κορυφής που προγραμματίστηκε να έχει τον επόμενο μήνα με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στην Πιονγκγιάνγκ ελπίζει να σηματοδοτήσει άλλο ένα βήμα προς την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου και τον επίσημο τερματισμό του Πολέμου της Κορέας (1950-53).

Ο Μουν πρόσθεσε ότι προσμένει να υπάρξει ταχεία πρόοδος στις συνομιλίες ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και τις ΗΠΑ για να επιτευχθεί η πλήρης αποπυρηνικοποίηση της Πιονγκγιάνγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη, ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος τόνισε ότι ανάμεσα στους σκοπούς του είναι να αρχίσει η κατασκευή μιας σιδηροδρομικής σύνδεσης των δύο κρατών, καθώς και να εξεταστεί η δημιουργία μιας σιδηροδρομικής σύνδεσης κρατών κυρίως της ανατολικής Ασίας, στην οποία θα συμμετέχουν η Κίνα, η Ιαπωνία, η Μογγολία, αλλά και η Ρωσία, καθώς και οι ΗΠΑ.

Ο Μουν έκανε τα σχόλια αυτά στην ομιλία του για την 73η επέτειο από την απελευθέρωση της χερσονήσου από την ιαπωνική στρατιωτική κατοχή (1910-45).

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης