Πρόοδος έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση του ισραηλινού στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ, ο οποίος κρατείται στη Λωρίδα της Γάζας περισσότερα από τρία χρόνια, δήλωσε σήμερα ο ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες, εκφράζοντας την ελπίδα για ευτυχή κατάληξη των συνομιλιών.

«Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι υπάρχει πρόοδος και ελπίζω σε μια κατάληξη», δήλωσε ο Πέρες κατά την επιστροφή του από το Κάιρο στο δεύτερο κανάλι της ισραηλινής ιδιωτικής τηλεόρασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ισραηλινός στρατός ελέγχει απόλυτα τις πληροφορίες που αφορούν στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, η οποία κρατάει τον ισραηλινό στρατιώτη.

Οι διαρροές έχουν «ήδη προκαλέσει ζημιές», δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος του ισραηλινού στρατού αιτιολογώντας τη στάση αυτή.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ωστόσο χρησιμοποιούν ευρέως τις πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου Αλ Αραμπίγια, το οποίο μετέδωσε, επικαλούμενο «καλά πληροφορημένες πηγές στους κόλπους της Χαμάς», ότι έχει σημειωθεί πρόοδος για την απελευθέρωση του Σαλίτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Χαμάς θα πραγματοποιήσει σύσκεψη αύριο, Δευτέρα, για να “εξετάσει τις λεπτομέρειες της συμφωνίας”, κατέληξε το Αλ Αραμπίγια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης