Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων και παιδιά, από πυρκαγιά που ξέσπασε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε σε κτήριο στο καντόνι Σολέρ, στο βορειοδυτικό τμήμα της Ελβετίας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Για άγνωστους λόγους εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε κτήριο του Σολέρ κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς Δευτέρα» ανακοίνωσε η αστυνομία του καντονιού, προσθέτοντας ότι «τα σωστικά συνεργεία έφτασαν πολύ αργά για τους (…) έξι αυτούς ανθρώπους, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και παιδιά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ένας ένοικος του κτηρίου εντόπισε γύρω στις 02.10 τοπική ώρα (03.10 ώρα Ελλάδος) καπνό στη σκάλα» και κάλεσε τις υπηρεσίες επειγόντων, διευκρινίζει η αστυνομία στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Στην αρχή νόμιζα ότι είχε τρομερή ομίχλη, μετά είδα μπλε φώτα και άκουσα τις σειρήνες» των ασθενοφόρων, διηγήθηκε ένας γείτονας στον ιστότοπο 20Minuten. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι άκουσε στη συνέχεια τις φωνές των ανθρώπων που είχαν εγκλωβιστεί στο κτήριο και είδε ένα παιδί στο οποίο έκαναν τεχνητή αναπνοή.

Το μικρό αυτό τριώροφο κτήριο διαμερισμάτων φιλοξενούσε «περισσότερους από 20 ανθρώπους. Οι περισσότεροι εξ αυτών απομακρύνθηκαν από τους πυροσβέστες», διευκρίνισε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι το διπλανό κτίσμα εκκενώθηκε επίσης για προληπτικούς λόγους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κάτοικοι των γειτονικών κτηρίων, που είχαν επίσης απομακρυνθεί από τα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους, έχουν πλέον επιστρέψει.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που υπάρχουν, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στους κάτω ορόφους και υπήρχε πολύς καπνός», διευκρίνισε η αστυνομία, η οποία κάνει έρευνα για να βρει τα αίτια της φωτιάς.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης