Οι 13.000 τουρίστες, οι οποίοι είναι αποκομμένοι εδώ και δύο ημέρες από τον κόσμο στο ελβετικό χιονοδρομικό κέντρο Ζερμάτ εξαιτίας σφοδρών χιονοπτώσεων, θα μπορέσουν σύντομα να αναχωρήσουν σιδηροδρομικώς, εφόσον το επιθυμούν, ανακοινώθηκε από την κοινότητα.

«Η σιδηροδρομική γραμμή Ζερμάτ-Τες θα επαναλειτουργήσει. Η πρώτη αμαξοστοιχία θα αναχωρήσει στις 11.15. Η σιδηροδρομική γραμμή Τες-Βιέζ παραμένει κλειστή» ανακοίνωσε μέσω του ιστοτόπου της η κοινότητα, η οποία βρίσκεται στον καντόνι Βαλέ, στη νοτιοδυτική Ελβετία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Τρίτη λίγοι τουρίστες είχαν μπορέσει να φύγουν από το Ζερμάτ χάρη σε αερογέφυρα με ελικόπτερα που στήθηκε το απόγευμα.

Σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται στην περιοχή, οι σιδηροδρομικές γραμμές ανάμεσα στο Τες, ένα μικρό χωριό που βρίσκεται σε απόσταση 6 χλμ. από το Ζερμάτ και το Βιέζ, δεν έχουν ακόμη καθαριστεί από το χιόνι, που σε ορισμένα σημεία εξακολουθεί να φθάνει σε ύψος το ένα μέτρο. Πάντως, «λειτουργούν λεωφορεία» ανάμεσα στο Τες και το Βιέζ, σύμφωνα με τις Αρχές του Ζερμάτ.

Το χιονοδρομικό κέντρο διαθέτει συνολικά 13.400 τουριστικές κλίνες, από τις οποίες 7.200 σε ξενοδοχεία και 6.200 σε διαμερίσματα. Ο πληθυσμός της κοινότητας ανέρχεται σε περίπου 5.500 κατοίκους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις τελευταίες ημέρες κατολισθήσεις, πτώσεις βράχων και ο κίνδυνος χιονοστιβάδων προκάλεσαν το κλείσιμο πολλών δρόμων στο καντόνι Βαλέ.

Οι προειδοποιήσεις για χιονοστιβάδες έχουν πάντως πλέον αρθεί, σύμφωνα με την ελβετική μετεωρολογική υπηρεσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης