Ο Ελβετός ισλαμολόγος Ταρίκ Ραμαντάν απέρριψε τη Δευτέρα τις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, που δημοσιεύτηκαν από ελβετικό μέσο ενημέρωσης, διαμηνύοντας ότι θα καταθέσει αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση.

«Ανώνυμες καταγγελίες έγιναν εναντίον μου στη Γενεύη, που με κατηγορούν για κακοποίηση ανηλίκων σχεδόν πριν 25 χρόνια. Αρνούμαι κατηγορηματικά αυτές τις καταγγελίες και σήμερα καταθέτω μήνυση κατά αγνώστων για συκοφαντική δυσφήμιση», τόνισε ο Ραμαντάν με μια ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δικαστικές αρχές του καντονίου της Γενεύης, έπειτα από επικοινωνία του Γαλλικού Πρακτορείου, δεν σχολίασαν ούτε τις καταγγελίες ενάντια στον 55χρονο καθηγητή σύγχρονων ισλαμικών σπουδών στο Παν επιστήμιο της Οξφόρδης, εγγονού του ιδρυτή των Αδελφών Μουσουλμάνων, ούτε για την κατάθεση αγωγής.

Στην Γαλλία εκκρεμούν δύο μηνύσεις εναντίον του Ραμαντάν με κατηγορίες βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης.

Η ελβετική εφημερίδα Tribune de Genève δημοσίευσε το Σάββατο ένα μακροσκελές άρθρο σχετικά με τέσσερις πρώην μαθήτριες του Ραμαντάν όταν αυτός δίδασκε γαλλικά και φιλοσοφία στην Γενεύη, στο χρονικό διάστημα μεταξύ 1984 και 2004.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρεις από τις μαθήτριες, σήμερα παντρεμένες με παιδιά, τόνισαν στην εφημερίδα ότι ο Ραμαντάν είχε σεξουαλικές σχέσεις μαζί τους. Η μία τότε ήταν 15 χρονών και οι άλλες δύο 18.

Η τέταρτη γυναίκα, τότε 14 ετών, περιέγραψε στην εφημερίδα πως απέκρουσε την σεξουαλική παρενόχληση του Ραμαντάν.

Αξιωματούχοι του υπουργείου Παιδείας, της περιόδου εκείνης, που μίλησαν επίσης στην εφημερίδα, τόνισαν ότι δεν είχαν λάβει καμία καταγγελία για ανάρμοστη συμπεριφορά του Ραμαντάν, όσο αυτός δίδασκε στην πόλη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης