Η Ελβετία κατέγραψε σήμερα άλλο ένα ημερήσιο ρεκόρ θετικών διαγνώσεων στον νέο κορωνοϊό, 3.105 καθώς ένα δεύτερο κύμα κυκλώνει τη χώρα.

Η υπηρεσία δημόσιας υγείας κατέγραψε συνολικά 74.422 περιστατικά στην Ελβετία και το γειτονικό πριγκιπάτο του Λιχτενστάιν. Άλλοι πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των νεκρών να φτάσει τους 1.823.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφού κατήργησε τα περισσότερα έκτακτα μέτρα τον Ιούνιο, η χώρα των 8,6 εκατομμυρίων κατοίκων έχει αποφύγει μέχρι τώρα να επιβάλει νέους περιορισμούς σε εθνικό επίπεδο, καλώντας τους κατοίκους να ακολουθήσουν τις υπάρχουσες οδηγίες κοινωνικής απόστασης και υγιεινής.

Ο Ρούντολφ Χάουρι, πρόεδρος του συλλόγου γιατρών των ελβετικών καντονίων, δήλωσε πως φοβάται ότι οι μολύνσεις μπορεί να φτάσουν τις 4.000 ημερησίως.

Αν και τα ελβετικά νοσοκομεία είναι σε θέση να ανταποκριθούν προς το παρόν, η ικανότητά τους να δεχθούν νέους ασθενείς μπορεί να δεχθεί πίεση σύντομα, δήλωσε στην εφημερίδα Tages-Anzeiger.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κατάσταση με τις νέες μολύνσεις είναι σαφώς πολύ σοβαρή», είπε. «Υποψιάζομαι πως θα δούμε μια απότομη αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία τις επόμενες δύο εβδομάδες».

Ο Ζερόμ Πουζέν, επικεφαλής της μονάδας εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γενεύης (HUG), δήλωσε στην ελβετική δημόσια ραδιοτηλεόραση την Πέμπτη το βράδυ: «Πρέπει να έχουμε το θάρρος να χρησιμοποιήσουμε τη φράση ‘δεύτερο κύμα’. Γίνεται πολύς λόγος για θετικά περιστατικά, αυτό που βλέπουμε επίσης είναι ένας διπλασιασμός, τριπλασιασμός, τετραπλασιασμός του αριθμού των εισαγωγών στα νοσοκομεία εδώ στο HUG και ασθενείς αρχίζουν να ξαναμπαίνουν στις ΜΕΘ».

Η Ελβετία υπέγραψε ένα συμβόλαιο για έως και 5,3 εκατ. δόσεις του υποψήφιου εμβολίου κατά του COVID-19 το οποίο αναπτύσσει η AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ανάφερε η κυβέρνηση.

Ο Χάουρι πιστεύει πως τα μέτρα ασφαλείας μπορούν να επεκταθούν αλλά ένα νέο lockdown σε εθνικό επίπεδο μπορεί να αποφευχθεί.

«Υποθέτω πως η υποχρέωση για τη χρήση μάσκας θα διευρυνθεί, θα γίνει μια σύσταση από το υπουργείο Εσωτερικών και θα υπάρξουν πιο αυστηροί κανόνες για τις ιδιωτικές εκδηλώσεις», είπε. «Νομίζω πως είναι λογικό».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης