Ελβετία: Σταμάτησαν οι επιχειρήσεις διάσωσης καθώς δεν βρέθηκαν παγιδευμένοι μετά τη χιονοστιβάδα

Ελβετία: Σταμάτησαν οι επιχειρήσεις διάσωσης καθώς δεν βρέθηκαν παγιδευμένοι μετά τη χιονοστιβάδα
Οι διασώστες οι οποίοι αναζητούσαν όλη τη νύχτα τυχόν εγκλωβισμένους σκιέρ μετά τη χιονοστιβάδα που έπληξε χθες τον διάσημο χειμερινό τουριστικό προορισμό στην Ελβετία Κραν Μοντανά σταμάτησαν τις επιχειρήσεις, καθώς δεν βρέθηκαν άλλα ανθρώπινα ίχνη, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

«Η έρευνα συνεχίστηκε όλη τη νύχτα και σταμάτησε σήμερα το πρωί. Θα ξεκινήσει εκ νέου, αν το απαιτήσει η κατάσταση. Δεν υπήρξε ενημέρωση για εξαφάνιση και ο απολογισμός είναι τέσσερις τραυματίες, ένας εκ των οποίων σοβαρά» αναφέρει η αστυνομία του Βαλέ σε ανακοίνωσή της.

Χθες, μια τεράστια χιονοστιβάδα καταπλάκωσε σκιέρ σε μια πλαγιά στο Κραν Μοντανά. Οκτώ ελικόπτερα, 12 σκυλιά και περισσότεροι από 240 αστυνομικοί, διασώστες και στρατιώτες συμμετείχαν στις έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν παγιδευμένων κάτω από το χιόνι.

Σύμφωνα με τον διοικητή της αστυνομίας του Βαλέ Κριστιάν Βαρόν, η χιονοστιβάδα είχε μήκος 840 μέτρων και πλάτος 100 μέτρων, ενώ 400 μέτρα χιόνι έπληξαν την πίστα.

Η χιονοστιβάδα σημειώθηκε έπειτα από μία εβδομάδα υψηλών θερμοκρασιών στην περιοχή, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την τήξη του χιονιού.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019, 11:02