Αιματηρά επεισόδια σε πόλεις του Ιράκ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 2 Απριλίου 2010, 09:45
Αιματηρά επεισόδια σε πόλεις του Ιράκ
Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν χθες σε επιθέσεις σε διάφορα σημεία του Ιράκ, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές. Δύο άτομα σκοτώθηκαν, όταν εξερράγη μία βόμβα σε πολυσύχναστη αγορά στη Μοσούλη, 400 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης.

Σε ένα ξεχωριστό περιστατικό στην ίδια πόλη, ένα μέλος των κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας τραυματίστηκε σε έκρηξη εκρηκτικού μηχανισμού που είχε τοποθετηθεί σε δρόμο. Η αστυνομία συνέλαβε 26 άτομα και κατόρθωσε να απελευθερώσει μία γυναίκα που είχε απαχθεί την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην περιοχή Ντάλι, βορειοδυτικά της Βαγδάτης, εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνδρας και να τραυματιστεί ο γιος του, ενώ βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητό τους. Ακόμη ένα άτομο έχασε τη ζωή του και πέντε τραυματίστηκαν από βλήμα όλμου σε μία άλλη περιοχή της ίδιας πόλης.

Οι δυνάμεις της ασφάλειας ανακοίνωσαν ότι ένας άμαχος τραυματίστηκε σοβαρά χθες από ενόπλους που του επιτέθηκαν στη Σααντία, 120 χιλιόμετρα νότια της ιρακινής πρωτεύουσας

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 2 Απριλίου 2010, 10:04