Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν το Σάββατο στο Μπαγκλαντές κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ εξοργισμένων διαδηλωτών, που διαμαρτύρονταν για την εκτέλεση του ηγέτη ενός ισλαμιστικού κόμματος ο οποίος κατηγορείτο για εγκλήματα πολέμου και των αστυνομικών δυνάμεων, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών που προσπάθησαν να βάλουν φωτιά σε καταστήματα, σπίτια και οχήματα στην περιφέρεια Νοακάλι, περίπου 130 χιλίομετρα νοτιανατολικά της Ντάκα, δήλωσε ο αξιωματικός της αστυνομίας, Σατζαντούρ Ραχμάν. Είπε, ότι οι αστυνομικοί βρέθηκαν σε κατάσταση αυτοάμυνας και αναγκάστηκαν να πυροβολήσουν καθώς ακτιβιστές του κόμματος Τζαμαάτ-ε-Ισλάμι διαμαρτύρονταν έντονα κατά της εκτέλεσης του Αμπντούλ Καντέρ Μουλάς. Οι διαδηλωτές πυροδότησαν αυτοσχέδιες βόμβες, πυροβόλησαν και έβαλαν φωτιά σε ένα ταχυδρομείο καθώς και σε 3 κυβερνητικά γραφεία, δήλωσε ο Ραχμάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκρούσεις ξέσπασαν επίσης στην περιοχή Νιλπαμάρι, βόρεια της χώρας, όταν διαδηλωτές επιτέθηκαν σε αυτοκινητοπομπή βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος. Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων και δύο ηγέτες του κόμματος, στην πόλη Ραμγκάνι Μπαζάρ, περίπου 375 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Ντάκα.

Ο Ασαντουζαμάν Νουρ κατάφερε να διαφύγει, ωστόσο οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε 50 μοτοσικλέτες, 6 αυτοκίνητα και 3 μικρά λεωφορεία που συνόδευαν την αυτοκινητοπομπή κατά την προεκλογική εκστρατεία του βουλευτή, εν όψει των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 5 Ιανουαρίου.

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης