Τους 27 έφθασαν οι τραυματίες στην ουκρανική πόλη Ντνιπρόπετροφσκ στην Ουκρανία από τις τέσσερις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν νωρίτερα το μεσημέρι. 

Το Υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων της χώρας ανακοίνωσε ότι 27 άνθρωποι, ανάμεσά τους και εννέα παιδιά, τραυματίσθηκαν κατά τις τρεις πρώτες εκρήξεις στην πόλη της Κεντροανατολικής Ουκρανίας, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για τις συνέπειες της τέταρτης έκρηξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, χαρακτήρισε «πρόκληση προς ολόκληρη τη χώρα» τις επιθέσεις, έξι εβδομάδες πριν από την έναρξη του Euro-2012 που συνδιοργανώνουν η Ουκρανία και η Πολωνία.

«Ξέρω ό,τι ξέρετε και εσείς…Προς το παρόν, δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τραυματίες και αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται για πρόκληση προς ολόκληρη τη χώρα» δήλωσε ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε σε στάση του τραμ στις 11.50 τοπική ώρα. Μισή ώρα αργότερα, στις 12.20, ακολούθησε η δεύτερη επίθεση κοντά σε κινηματογράφο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την αστυνομία, και στις δύο περιπτώσεις οι βόμβες ήταν τοποθετημένες σε κάδους απορριμμάτων.

Οι 27 τραυματισμοί προκλήθηκαν στις τρεις πρώτες εκρήξεις, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν υπήρξαν τραυματισμοί κατά την τέταρτη επίθεση.

Επιμέλεια: Χριστίνα Ρωμηού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης