Αιματηρές επιθέσεις της Farc στο νότιο τμήμα της Κολομβίας

Αιματηρές επιθέσεις της Farc στο νότιο τμήμα της Κολομβίας
Επιθέσεις κατά του κυβερνητικού στρατού και αμάχων εξαπέλυσαν το βράδυ της Παρασκευής μέλη των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (Farc), μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Κολομβίας ανέφερε πως οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν στα σύνορα των επαρχιών Καούκα και Βάγιε ντελ Καούκα στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας.

«Πέντε στρατιωτικοί και τρεις άμαχοι, ανάμεσά τους και ένα βρέφος, έχασαν τη ζωή τους», τόνισε.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις διεξάγουν επιχειρήσεις για να εκδιώξουν τα μέλη της Farc από την περιοχή αυτή», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το Associated Press, οι ένοπλοι επιτέθηκαν με εκρηκτικά εναντίον του αστυνομικού τμήματος στην πόλη Πουέρτο Ρίκο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν θανάσιμα δύο ενήλικοι κι ένα βρέφος σε ένα γειτονικό σπίτι.

«Χρησιμοποιήθηκαν πέντε κύλινδροι με εκρηκτικά. Ένας εξ αυτών έπεσε σε ένα γειτονικό σπίτι. Μια γυναίκα κι ένα βρέφος σκοτώθηκαν επί τόπου», τόνισε εκπρόσωπος της τοπικής Αστυνομίας.

Παρά τις «γέφυρες» που έχει ρίξει το τελευταίο χρονικό διάστημα η Farc προς την κυβέρνηση της Κολομβίας, ο πρόεδρος της χώρας, Juan Manuel Santos, επιμένει να ζητά τον πλήρη αφοπλισμό της ένοπλης οργάνωσης πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση. Την προηγούμενη εβδομάδα ο Timoleon Jimenez, ηγέτης της Farc, ξεκαθάρισε πως η «επιστροφή στο τραπέζι του διαλόγου δε σημαίνει οποιοδήποτε είδος παράδοσης ή συμβιβασμού»

Διαβάστε επίσης:
Ανυποχώρητη η Farc στην Κολομβία, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012, 07:18
 
Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 28 Απριλίου 2012, 02:33