Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 50 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επεισοδίων ανάμεσα σε Σαλαφιστές ισλαμιστές και Κόπτες χριστιανούς στη φτωχή συνοικία Ιμπάμπα του Καΐρου στην Αίγυπτο με αφορμή τις κατηγορίες προσηλυτισμού μιας χριστιανής στη θρησκεία του Ισλάμ, ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο στρατός και η Αστυνομία ανέπτυξαν θωρακισμένα οχήματα στη συνοικία Ιμπάμπα του Καΐρου όταν περίπου 500 ισλαμιστές Σαλαφιστές περικύκλωσαν μια κοπτική εκκλησία, την Αγία Μίνα, απαιτώντας την παράδοση της γυναίκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, επισημαίνεται ότι Σαλαφιστές, μέλη μιας συντηρητικής σουνιτικής σέχτας, και Χριστιανοί άνοιξαν πυρ με πυροβόλα όπλα και πέταξαν εμπρηστικές αυτοσχέδιες βόμβες και πέτρες πριν επέμβουν ο στρατός και η Αστυνομία που με τη χρήση δακρυγόνων κατάφεραν να σταματήσουν τις ταραχές.

Οι θρησκευτικές διενέξεις αποτελούν συχνή αιτία προστριβών και συγκρούσεων στην Αίγυπτο, όπου οι Κόπτες χριστιανοί αποτελούν περίπου το 10% του πληθυσμού των 80 εκατ. της αφρικανικής χώρας. Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της εξέγερσης εναντίον του καθεστώτος Μουμπάρακ παρατηρήθηκε μεταξύ των δύο θρησκευτικών ομάδων μια σύμπνοια, απόδειξη της ενότητας που χαρακτήριζε το συγκεκριμένο κίνημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης