Αιματηρές συγκρούσεις στην Τουρκία

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2010, 02:01
Αιματηρές συγκρούσεις στην Τουρκία
Συνολικά 7 άνθρωποι – εκ των οποίων οι 6 Κούρδοι αντάρτες και ένας Τούρκος στρατιώτης- συνθέτουν τον απολογισμό των νέων αιματηρών συγκρούσεων που σημειώθηκαν στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Η Αστυνομία προχώρησε στην κατάσχεση εκρηκτικών που βρέθηκαν σε ένα αυτοκίνητο κοντά στο Ντιγιάρμπακιρ και στη συνέχεια συνέλαβε δύο άτομα με την κατηγορία ότι είναι μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ).

Όπως είπε στο πρακτορείο ο κυβερνήτης της επαρχίας Χακαρί, Μουαμέρ Τουμέρ, τρεις αντάρτες - μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα - σκοτώθηκαν σε επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας σε μια ορεινή περιοχή.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου «Ανατολή», άλλοι τρεις Κούρδοι, για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι ήταν μέλη του ΡΚΚ, σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία αφού προηγουμένως είχαν πυροβολήσει εναντίον του γραφείου του κυβερνήτη στην πόλη Βαν.

Στο επεισόδιο αυτό τραυματίστηκαν ελαφρά και δύο αστυνομικοί.

Τέλος, στο Ντογκουμπαγιαζίτ, στην επαρχία Αγκρί, σκοτώθηκε ένας στρατιώτης και ένας άλλος τραυματίστηκε όταν οι αντάρτες έβαλαν στο στόχαστρό τους ένα κτήριο της αστυνομίας.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2010, 02:04