Επίθεση σε κεντρικό δρόμο της Καμπούλ, όπου συχνάζουν ξένοι, πραγματοποίησαν σήμερα δύο καμικάζι, όπως έγινε γνωστό από τρεις αστυνομικές πηγές, σύμφωνα με μία από τις οποίες έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον τρία άτομα.

Μια αστυνομική πηγή δήλωσε ότι τουλάχιστον ένας από τους καμικάζι ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος. Άλλη πηγή δήλωσε πως ο στόχος ήταν μια πανσιόν την οποία χρησιμοποιούν ξένοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κυβερνητική πηγή ανέφερε πως τα πτώματα τουλάχιστον τριών Αφγανών βρίσκονται στον τόπο της επίθεσης. Η πηγή πρόσθεσε πως ο στόχος φαίνεται πως ήταν μια αμερικανική εταιρεία, όμως δεν είχε άλλες λεπτομέρειες.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, Ζεμαράι Μπασάρι, δήλωσε πως δεν είναι σαφές ποιός ήταν ο στόχος.

«Υπήρξαν θύματα, όμως δεν γνωρίζω πόσα, ούτε αν πρόκειται για Αφγανούς ή για ξένους», δήλωσε ο εκπρόσωπος. «Ήταν μια επίθεση αυτοκτονίας. Η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλη αστυνομική πηγή δήλωσε πως δεν είναι σαφές αν ο δεύτερος βομβιστής ανατίναξε κι αυτός τα εκρηκτικά που έφερε, αν συνελήφθη ή αν διέφυγε.

Ωστόσο ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ο οποίος βρέθηκε στον τόπο της επίθεσης δήλωσε πως τρία πτώματα κείτονται κοντά στην είσοδο της πανσιόν.

Σύμφωνα με κατοίκους της συνοικίας, το ένα από τα πτώματα αυτά είναι διαμελισμένο -πρόκειται για το πτώμα του καμικάζι- το δεύτερο είναι αυτό του φρουρού της πανσιόν και το τρίτο, διάτρητο από σφαίρες, ανήκει στον δεύτερο καμικάζι, ο οποίος δεν κατάφερε να ανατινάξει τα εκρηκτικά που έφερε.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγες μόνον ώρες αφού η αποστολή του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν έδωσε στη δημοσιότητα έκθεση, στην οποία αναφέρεται ότι τα θύματα μεταξύ των αμάχων είχαν αυξηθεί κατά 31% κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2009.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης