Αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε με πυραύλους τοποθεσία στην περιοχή, όπου ζουν οι φυλές στο βορειοδυτικό Πακιστάν, στη μεθόριο με το Αφγανιστάν, σκοτώνοντας τρεις αντάρτες.

«Δύο πύραυλοι που ερρίφθησαν από αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξαν στρατόπεδο ανταρτών στο χωριό Χαϊντερχέλ, 25 χλμ. ανατολικά της Μιρανσάχ, της μεγαλύτερης πόλης της επαρχίας στο βορειοδυτικό Πακιστάν. Τουλάχιστον τρεις αντάρτες σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν», δήλωσε Πακιστανός αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη άρχισαν το 2004 τις ρίψεις πυραύλων εναντίον στόχων στο βορειοδυτικό Πακιστάν. Οι επιχειρήσεις κλιμακώθηκαν από το καλοκαίρι του 2008 και οι πυραυλικές επιθέσεις είναι σχεδόν καθημερινές τους τελευταίους μήνες.

Οι περιοχές, όπου ζουν οι φυλές του Πακιστάν αποτελούν τη μεγαλύτερη βάση των Αφγανών Ταλιμπάν που ετοιμάζουν τις επιθέσεις τους από την άλλη πλευρά των συνόρων εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων και του ΝΑΤΟ που έχουν αναπτυχθεί στο Αφγανιστάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης