Αιματηρή επίθεση μη επανδρωμένου στο Πακιστάν

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011, 00:18
 Αιματηρή επίθεση μη επανδρωμένου στο Πακιστάν
Τουλάχιστον έξι φερόμενοι ως μαχητές σκοτώθηκαν χθες από πυρά ενός μη επανδρωμένου τηλεκατευθυνόμενου αεροσκάφους των ΗΠΑ εναντίον ενός στόχου σε μια περιοχή όπου ζουν φυλές, στο βορειοδυτικό Πακιστάν, δήλωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας αυτής.

Δύο πύραυλοι που εκτόξευσε το μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) έπληξαν ένα σπίτι στο χωριό Χουσαλί Τουριχέλ, 40 χλμ. ανατολικά της Μιρανσάχ, της μεγαλύτερης πόλης στο Βόρειο Ουαζιριστάν --μια ημιαυτόνομη περιοχή την οποία το Ισλαμαμπάντ δεν ελέγχει--, είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας και πληροφοριών.

«Το αμερικάνικο τηλεκατευθυνόμενο έριξε δύο πυραύλους που έπληξαν ένα σπίτι. Δύο πακιστανοί μαχητές και τέσσερις μαχητές από την κεντρική Ασία σκοτώθηκαν», είπε ένας αξιωματούχος.

Τρεις Ταλιμπάν, η ταυτότητα των οποίων είναι άγνωστη, τραυματίστηκαν στην επίθεση, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών πληροφοριών.

Ο αμερικάνικος στρατός και η CIA είναι οι μόνες δυνάμεις στο Αφγανιστάν οι οποίες διαθέτουν τέτοιου είδους αεροσκάφη στην περιοχή.

Οι αμερικανοί κατηγορούν για διγλωσσία το Ισλαμαμπάντ διότι αρνείται, κατά την Ουάσινγκτον, να «καθαρίσει» το Ουαζιριστάν, βάση διαφόρων ομάδων αφγανών Ταλιμπάν και ειδικά του δικτύου Χακάνι, που θεωρείται από τις ΗΠΑ ο σημαντικότερος εχθρός τους στο ανατολικό Αφγανιστάν.

Το δίκτυο θεωρείται υπεύθυνο για τις επιθέσεις εναντίον του αρχηγείου του NATO και της πρεσβείας των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα στην Καμπούλ.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011, 00:23