Συνολικά 34 μαχητές των Ταλιμπάν σκοτώθηκαν, κατά τη διάρκεια των δύο επιχειρήσεων των υπηρεσιών ασφαλείας του Πακιστάν, οι οποίες διεξήχθησαν στην αποκαλούμενη «ανάστατη περιοχή των φυλών», στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.

Ο ταγματάρχης Φαζλούρ Ρεχμάν, εκπρόσωπος της Συνοριοφρουράς, μιας παραστρατιωτικής δύναμης, είπε ότι 19 ισλαμιστές μαχητές σκοτώθηκαν στην περιοχή Χάιμπερ, όπου εκατοντάδες άνδρες του τακτικού στρατού του Πακιστάν και των παραστρατιωτικών ομάδων εξαπέλυσαν επιχειρήσεις την Τρίτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μαχητές που δρουν στην περιοχή πιστεύεται ότι συνδέονται με την οργάνωση Λασκάρ Ισλάμ, η οποία θεωρείται υπεύθυνη για μια σειρά επιθέσεων αυτοκτονίας στην Πεσάβαρ με εκατοντάδες νεκρούς.

Επιπλέον 15 “εξτρεμιστές” σκοτώθηκαν στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του στρατού στην περιοχή Ναρακάι στο Νότιο Ουαζιριστάν, σύμφωνα με άλλο ανακοινωθέν του στρατού.

Οι περισσότεροι από τους περίπου 10.000 μαχητές που θεωρούνται προσκείμενοι στους Ταλιμπάν και στην Αλ Κάιντα στο Νότιο Ουαζιριστάν εγκατέλειψαν την περιοχή μετά την έναρξη των επιχειρήσεων στα μέσα Οκτωβρίου, αλλά απείλησαν ότι θα επιστρέψουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης