Η σορός μιας γυναίκας ανασύρθηκε την Πέμπτη από τα συντρίμμια ενός τετραώροφου κτηρίου που κατέρρευσε στην Τενερίφη, στα Κανάρια Νησιά, ενώ οι διασώστες αναζητούν ακόμη εννέα αγνοούμενους, όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική υπηρεσία.

«Μια γυναίκα σκοτώθηκε» είπε μια εκπρόσωπος της πυροσβεστικής στο Γαλλικό Πρακτορείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τουλάχιστον άλλοι 9 άνθρωποι δεν έχουν δώσει κανένα σημείο ζωής από τις 09.30 το πρωί. Φωτορεπόρτερ είπε ότι είδε τους διασώστες να ανασύρουν από τα συντρίμμια ένα πτώμα, μέσα σε έναν μπλε, πλαστικό σάκο.

Τα αίτια της κατάρρευσης παραμένουν αδιευκρίνιστα. Το κτήριο που γκρεμίστηκε γύρω στις 09.30 το πρωί, τοπική ώρα, βρισκόταν πάνω σε μια τουριστική παραλία, στη νότια πλευρά της Τενερίφης, στο χωριουδάκι Αρόνα. Αρχικά οι αρχές έκαναν λόγο μόνο για τρεις τραυματίες, έναν 28χρονο Ιταλό και δύο Ισπανούς ηλικίας 55 και 57 ετών.

«Στο κτήριο διέμεναν 28 άνθρωποι, από τους οποίους οι εννέα δεν έχουν εντοπιστεί» διευκρίνισε ο δήμαρχος Χοσέ Χουλιάν Μένα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Πρόκειται για ανθρώπους που δεν απαντούν στο τηλέφωνο. Δεν μπορούμε να πούμε αν βρίσκονταν μέσα, όμως είναι αλήθεια ότι οι οικογένειές τους δεν κατάφεραν να επικοινωνήσουν μαζί τους» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το έργο των διασωστών είναι ιδιαίτερα δύσκολο γιατί ό,τι απέμεινε από το κτίσμα είναι πολύ ασταθές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης