Αιματοκύλισμα στη Γάζα

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 20 Ιουλίου 2014, 09:35


Με τις αιματηρές συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας να εισέρχονται πλέον στην 13η ημέρα, έχοντας αφήσει πίσω τους πάνω από 350 νεκρούς, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τις πρωινές ώρες της Κυριακής ότι θα εντείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις του στην περιοχή.

«Από απόψε, η χερσαία φάση των επιχειρήσεων για την προστασία των συνόρων επεκτείνεται με πρόσθετες δυνάμεις ώστε να καταπολεμηθεί η τρομοκρατία στη Λωρίδα της Γάζας και να δημιουργηθεί μια πραγματικότητα που εγγυάται στους ισραηλινούς πολίτες μια ζωή με ασφάλεια» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Η ανακοίνωση έρχεται την επομένη μιας από τις πιο αιματηρές ημέρες από την ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Χαμάς, με το θάνατο 47 Παλαιστινίων αλλά και δύο ισραηλινών στρατιωτών.Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι από πυρά του ισραηλινού πυροβολικού ανατολικά της πόλης της Γάζας σκοτώθηκαν τέσσερα άτομα όπως ανέφερε μια ιατρική πηγή. Μεταξύ των θυμάτων είναι δύο παιδιά και ο γιος ενός ανώτερου στελέχους της Χαμάς.

Σήμερα αναμένεται να φτάσει στη Μέση Ανατολή και ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-Μουν προκειμένου, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΟΗΕ, να εκφράσει την «αλληλεγγύη του» και να βοηθήσει τόσο τους Ισραηλινούς όσο και τους Παλαιστίνιους.

Ο Μπαν Κι-Μουν προτίθεται να ενεργήσει «σε διαβούλευση με τους περιφερειακούς και διεθνείς παράγοντες, για να σταματήσει η βία και να βρεθεί μια λύση στη σύγκρουση».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ θα μεταβεί στην Ντόχα του Κατάρ, το Κουβέιτ, το Κάιρο της Αιγύπτου την Ιερουσαλήμ, τη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης και το Αμάν της Ιορδανίας σε μια «προσπάθεια να προωθήσει μια βιώσιμη κατάπαυση του πυρός».

Χθες, το Γραφείο Τύπου της ισραηλινής κυβέρνησης (GPO) προειδοποίησε τους ξένους δημοσιογράφους που βρίσκονται στη Λωρίδα της Γάζας ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για την ασφάλειά τους.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 20 Ιουλίου 2014, 11:59