Δίχως τέλος μοιάζει να είναι το αιματοκύλισμα στην ανατολική Ουκρανία. Ειδικότερα, στα περίχωρα του Σλαβιάνσκ το οποίο βρίσκεται μέσα στα γεωγραφικά όρια της ευρύτερης περιοχής του Ντονέτσκ, σημειώνονται από το πρωί της Δευτέρας αιματηρές μάχες μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των ρωσόφωνων αυτονομιστών. 

Περίπου τέσσερις Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 30 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ ένας εκπρόσωπος των δυνάμεων αυτοάμυνας μιλώντας στο Interfax είπε πως περισσότεροι από 20 ρωσόφωνοι μαχητές έχουν βρει τον θάνατο κατά τη διάρκεια των πιο πρόσφατων μαχών.Σημειώνεται πως το υπουργείο Εσωτερικών παραδέχθηκε κατά την ανακοίνωσή του πως έχουν χάσει τη ζωή τους και πολίτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νοσοκομείο του Σλαβιάνσκ ανακοίνωσε πως δέχθηκε το πρωί επτά τραυματισμένα άτομα, εκ των οποίων τα δύο είχαν δεχθεί πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να καταλήξουν στα τραύματά τους.

Από το πρωί οι καμπάνες χτυπούν στις εκκλησίες προειδοποιώντας για κίνδυνο και καλώντας τους κατοίκους να παραμείνουν σε ασφαλές μέρος.

Έρημοι δρόμοι στο Σλαβιάνσκ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βίντεο από το πρωί της Δευτέρας. Εκρήξεις συνταράσσουν το Σλαβιάνσκ

Σημειώνεται ότι από το πρωί του Σαββάτου είναι σε εξέλιξη ευρεία επιχείρηση από τον ουκρανικό στρατό στο Σλαβιάνσκ και το Κραματόρσκ. Χθες, Κυριακή, οι δυνάμεις αυτοάμυνας κατάφεραν να απωθήσουν τον ουκρανικό στρατό στα περίχωρα της πόλης, δηλώνοντας πως θα συνεχίσουν να πολεμούν μέχρις εσχάτων.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Διαβάστε επίσης Συνθήκες εμφυλίου πολέμου στην Ουκρανία, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 5 Μαΐου 2014, 13:45

Ουκρανία: Μαίνονται οι μάχες στρατού-αυτονομιστών στο Σλαβιάνσκ, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 4 Μαΐου 2014, 16:20

Κραματόρσκ: Τουλάχιστον δύο νεκροί σε σφοδρές συγκρούσεις, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 3 Μαΐου 2014, 19:13

Εικόνες φρίκης στην Ουκρανία, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 3 Μαΐου 2014, 07:52

Νεκροί δύο στρατιώτες σε μάχες κοντά στο Σλαβιάνσκ, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 2 Μαΐου 2014, 23:44

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης